Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stříbro a čtyři bronzy si vezou karatisté Gryfu z Grand Prix v Hradci Králové

Pět cenných kovů vybojovali karatisté libereckého Gryfu o víkendu na Grand Prix v Hradci Králové, jednom ze dvou nejprestižnějších mezinárodních karatistických turnajů v ČR. Své síly změřili v silné konkurenci více než tisícovky závodníků z 12 zemí světa. Stříbrnou medaili si nakonec odvezl Václav Chudoba a bronzové Matěj Říha, Lenka Bourová, Lukáš Cyprián a Filip Dittrich.

Oddíl karate Gryf Liberec vyslal do Hradce 12 závodníků v kategoriích žáků, dorostu, juniorů a seniorů, a to v kata i kumite. Matěj Říha (kata junoři) dokázal přes prohru v prvním kole porazit v repasáži polského závodníka a následně i českého závodníka a svého největšího soupeře Matea Tamborlaniho. Získal tak zaslouženě první bronzovou medaili pro Gryf. „Jeho vítězství bylo pikantní o to více, že s Tamborlanim bojuje o účast na Mistrovství Evropy,“ doplńuje trenérka a předsedkyně oddílu Tereza Matějková.

Lenka Bourová (kata veteránky) se dokázala rovněž z prohry v kole před branami finále rychle „oklepat“ a v následující repasáži vybojovala druhou bronzovou medaili. Tereza Hájková (kata seniorky a U21) neprošla v silné konkurenci eliminačními koly.

Tvrdé boje v kumite

Disciplínu kumite zahájil Lukáš Cyprián v kategorii dorostenci nad 70 kg. „Nastoupil s ohromnou chutí po vítězství a nakonec ho zastavil až v semifinále norský závodník Federico,“ komentuje trenér Lukáš Honzík. Lukášovo odhodlání však přineslo své ovoce, a získal tak pro Gryf třetí bronz. Čtvrtou a poslední bronzovou medaili v kategorii junioři do 21 let do 60 kg vybojoval Filip Dittrich.

Sérii tvrdých zápasů v kumite absolvoval Václav Chudoba (starší žáci), který se probojoval až do finále. V něm podlehl zkušenému slovenskému reprezentantovi Arisi Nikolasi Čelovi. Vaškova stříbrná medaile byla nejlepším umístěním Gryfu na tomto turnaji.

Závodníci Michael Bartoš, Vojtěch Boura, Michal Lysko, Matěj Zuzánek, Tomáš Dittrich a Matěj Štěpán bohužel neprošli eliminačními koly a skončili mimo bodovaná umístění. „S ohledem na náročnost turnaje však nasbírali nové, důležité zkušenosti,“ pochvaluje si trenérka Tereza Matějková. „Věříme, že je všichni využijí v dalších zápasech.“

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky Hradec Králové, Grand Prix, bronzová medaile, Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbro a čtyři bronzy si vezou karatisté Gryfu z Grand Prix v Hradci Králové  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.