Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecká hokejbalová liga: Ve třetím utkání poprvé bodovali Rebels

Z první výhry se v Oblastní liberecké hokejbalové lize radují obhájci trofeje Rebels. Ti sice nejprve v sobotní dohrávce 2. kola podlehli v pohledném utkání Kolibě, v neděli už ale brali body za výhru nad Wild Beast v poměru 9:2. Potkaly se dva týmy, které v dosavadním průběhu soutěže ještě nebodovaly, bylo tedy jasné, že jedna z nelichotivých sérií skončí.

V sobotním zápase se do vedení dostali během první třetiny Rebelové umístěnou střelou svého kapitána Bitterlicha po zemi. Koliba odpověděla vzápětí. Erben na modré čáře dokonale vyškolil obránce Marka a poradil si i se zakončením a brankářem Machatou. Další gól ústeckých přidal Lukáš Kochan. Na oplátku si kulišárnu připravil hráč Rebelů Vrabec, který prostřelil Krieglera v brance tahákem ze středního pásma.

Během druhé třetiny se hrál asi nejhezčí hokejbal, oba týmy se snažily strhnout vítězství na svou stranu. Rebelové ale přehnali důraz a jejich hráči i několikrát za sebou chodili na trestnou lavici. Přesto se dostali do vedení, kdy opět Vrabec využil clonění spoluhráčů před brankářem a znova z větší vzdálenosti chytře prostřelil gólmana. Do konce třetiny ale bylo vše jinak. Straka z dálky vyrovnal právě při přesilovce a kapitán ústeckých Martin Vojtíšek překonal brankáře taktéž téměř od červené středové lajny a otočil vývoj utkání.

Do třetí třetiny se šlo se skóre 4:3 a vypadalo to, že bude drama. Ale nebylo. Svůj druhý gól vstřelil za Kolibu Straka hned po patnácti vteřinách od začátku třetiny, kdy využil nedůslednost v obraně soupeře. Hráči Rebels nevyužili nějaké jasné šance, a tak další gól Koliby přidal vzápětí Zídek a agilní Erben svým druhým gólem skóre uzavřel.

Ač nakonec výsledek 7:3 hovoří jednoznačně, zápas to byl vedený ve velmi slušném tempu a dvě třetiny byly velmi vyrovnané.

HBC ST Koliba Ústí nad Labem ,,B" - HB Rebels Liberec 7:3

Branky a nahrávky: 5:08 Erben (Weiss), 8:05 Kochan (Vojtíšek Mar.), 22:14 Straka (Kochan,Formánek), 23:11 Vojtíšek Mar. (Hruška,Zídek), 24:15 Straka (Erben), 26:09 Zídek (Erben), 30:34 Erben (Zídek) - 3:03 Bitterlich (Pejchal), 8:34 Vrabec (Ron V.), 19:30 Vrabec (Drašner)

Rozhodčí: Janků
Střely na branku  39:32
Zásahy brankářů 29:32
Úspěšnost brankářů: Kriegler (Kol) 90,6 % - Machata 82,05 %
Přesilové hry 5:1, využití 2:0

Hráči utkání: Erben, Zídek, Straka (všichni Koliba)

V neděli pokračovala liga dalším zajímavým zápasem. Potkaly se totiž dva týmy, které v dosavadním průběhu soutěže ještě nebodovaly - HB Rebels Liberec a Wild Beast Liberec. Nutno podotknout že Rebels odehráli o zápas méně a naopak, jejich soupeř Wild Beast měl předehráno utkání k dobru. Bylo tedy jasné, že jedna z nelichotivých sérií skončí. Oba týmy se za příjemného slunečného počasí sešly v hojném počtu.

Po první třetině navíc bylo jasné, že favorizovaní Rebels mají vítězství nakročeno blíž. O dva góly během první třetiny se postaral Drašner, jinak také nejlepší střelec týmové historie. První branku vstřelil hned po 7 vteřinách hry. Hrál se svižný hokejbal a nedá se říci, že by nějaký tým byl vyloženě lepší.

To změnila druhá třetina, kdy favorit začal dominovat. Rebelové brankou Vlčka a poté dorážkou Marka z kraje brankoviště odskočili na čtyřbrankový rozdíl. Za Wild Beast korigoval gólem Šubrt.  V tu chvíli se začalo na hřišti jiskřit, nebyla nouze o tvrdé souboje u mantinelů . Zkušený rozhodčí Kozák si ale zápas dokázal pohlídat a nenechal drobné štouchance přerůst v regulérní šarvátky. Necelou minutu před koncem se skóre opět posunulo na rozdíl čtyř branek, prosadil se Vrabec.

V poslední třetině přibyly branky na obou stranách, za Wild Beast se trefil jejich kapitán Kupf, druhý gól přidal Vlček, hattrick zkompletoval dvěma přesnými zásahy Vrabec, po zásluze vyhlášený jako hráč utkání. Poslední gól vstřelil Vít Ron pouhou vteřinu před koncem, kdy využil špatnou rozehrávku soupeře, takzvaný „námaz“. Zápas skončil vítězstvím favorita 9:2.

Z prvních jarních bodů se tak radovali hráči HB Rebels, dočkali se až třetí zápas. Stále lepšící se Wild Beast naopak nebodovali ani ve svém čtvrtém zápase.

Rebels Liberec - Wild Beast Liberec 9:2

Branky a nahrávky: 0:07 Drašner (Ron V.), 3:26 Drašner (Slíva,Poláček), 15:40 Vlček (Marek), 21:57 Marek, 23:10 Vrabec, 33:07 Vrabec (Ron V., Poláček), 35:05 Vlček, 35:21 Vrabec (Ron V., Steffan), 35:59 Ron V. - 24:56 Šubrt (Kupf,Nejedlý), 27:56 Kupf (Šubrt, Nejedlý) 

Rozhodčí: Kozák
Střely na branku  29:21
Zásahy brankářů 19:20
Úspěšnost brankářů: Šír (Re) 90,48 % - Janda (BW) 68,97 %
Přesilové hry: 3:0, bez využití 

Hráči utkání: Vrabec, Ron V., Drašner (všichni Rebels)

Autoři

Štítky Minnesota Wild, FC Slovan Liberec, Martin Vojtíšek, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká hokejbalová liga: Ve třetím utkání poprvé bodovali Rebels  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.