Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rally Bohemia mění termín. Legendární závod odstartuje o prvním červencovém víkendu

Legendární Rally Bohemia už pomalu klepe na dveře. V letošním roce došlo po pěti letech k menšímu posunu termínu soutěže, když polovinu července vystřídá jeho začátek, konkrétně víkend 2. – 3. července. Naopak stejně jako loni bude mít Rally Bohemia rozprostřeny své dvě etapy do divácky přívětivého formátu sobota – neděle. Centrem soutěže bude jako vždy město automobilům zaslíbené, Mladá Boleslav.

 „43. Rally Bohemia bude čtvrtým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Ani letos nebude chybět exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend,“  shrnul hlavní informace k letošnímu ročníku ředitel soutěže Petr Pavlát.

Bohužel letošní ročník soutěže vypadl z mezinárodních kalendářů. „Pro letošek se nám bohužel nepodařilo najít s FIA vhodný společný termín pro uspořádání podniku Mistrovství Evropy historických automobilů. Seriál Regional Rally Cup letos není pořádán, protože se nejede polský Rajd Karkonoski. Jezdci i diváci se mohou těšit na tradiční náročné rychlostní zkoušky typické pro Rally Bohemia, ovšem v novém pojetí. Novinkou bude zařazení dvou divácky atraktivních polookruhových rychlostních zkoušek,” uzavřel Pavlát.

První automobily odstartují do 43. Rallye Bohemia ze Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavi v sobotu 2. července v 13:20. Do cíle se vrátí tamtéž o den později, v neděli 3. července. Posádky exhibiční Rally Legend budou v cíli již v 13:40, nejrychlejší posádky ostrého závodního pole potom v 15:00. Mezitím však budou muset úspěšně zdolat přes 153 kilometrů velmi náročných rychlostních zkoušek.

Na posádky čeká v sobotu dvojice průjezdu zkouškami Cetno a Zlatá, o den později vyrazí dvakrát na více než třicetikilometrový měřený úsek Radostín a na Staroměstskou zkoušku v Mladé Boleslavi.

Foto Miroslav Polach

Štítky rallye, soutěž, Mladá Boleslav, Rallye Bohemia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rally Bohemia mění termín. Legendární závod odstartuje o prvním červencovém víkendu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.