Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

39 medailí a pohár pro nejúspěšnější klub. Tolik bilance karatistů z libereckého Shotokanu z Karlových Varů

V Karlových Varech proběhl 1. ročník lázeňského poháru v karate a liberečtí karatisté se do západočeských lázní vypravili s kompletním závodním týmem. Báječnou atmosféru celého dne zakončila hromada medailí, ocenění nejpočetnější výpravy a pohár pro nejúspěšnější tým, který si liberečtí vybojovali 11 zlatými příčkami a dalšími 28 medailemi.

Soutěž odstartoval nejmladší závodní tým, který trenéři Petra Piskačová a Pavel Horňák vypravili na závody letos teprve po čtvrté. Malí žáci a žákyně se opravdu činili a ukázali o jaký kus se od začátku sezóny posunuli. V eliminacích se probojovávali velmi vysoko a někteří z nich dosáhli i na cenné kovy a ještě více tak motivovali své starší týmové kolegy.

Mezi nimi na nejvyšší stupeň vystoupila hned dvakrát Anna Harries, která se prosadila ve své kategorii kumite starších žákyň i ve starší kategorii dorostenek. Ke dvěma zlatým medailím připojila i stříbro v kata. Na první příčku dosahl dvakrát i Tomáš Vacek (kata a kumite starší žáci) a Eva Pelikánová (kata mladší žákyně 7-9 let a v ostaršení 10-11 let). Zlatou linii udrželi i Hana Pelikánová (kata dorostenky) a Matyáš Malý (kumite starší žáci do 60kg). Mezi nejmenšími závodníky se mezi všemi probojovala Taisia Biriucová (kumite mladší žákyně 7-9 let do 30kg), Nela Rajtrová (kata mladší žákyně 7-9 let) a Linda Bílá (kumite mladší žákyně 7-9 let nad 30kg)

Stříbrnou medaili si na krk pověsili Filip Horňák (mladší žáci 7-9 let do 27kg), Eliška Malá (mladší žákyně 7-9 let do 30kg), Dominik Faltus (mladší žáci 7-9 let nad 32kg), Jaromír Farský (mladší žáci 7-9let do 32kg), Taisia Biriucová (mladší žákyně do 30kg) a nejmladší žáčky podopřili stříbrní Matyáš Jansa (kata mladší žáci 10-11 let), Daniel Kolář (mladší žáci 10-11 let do 32kg), Vendula Štěpánová (kata starší žákyně), Klára Francová (starší žákyně do 42kg) a Miroslav Pluhař (kumite mladší žáci do 41kg)

Medailovou sbírku doplnili bronzem Vanesa Majbová (kata i kumite mladší žákyně 7-9 let), Sebastián Bureš (kumite mladší žáci nad 32kg), Filip Novotný (kumite starší žáci do 39let), Daniel Nevrkla (kata starší žáci), Anna Harciníková (kata starší žákyně), Lucie Demčáková (kumite mladší žákyně 10-11 let nad 35kg), Miroslav Pluhař (kata mladší žáci 10-11 let), Klára Muzikářová (starší žákyně), Adam Kanaloš (kumite starší žáci do 60kg), Filip Horáček (kumite dorostenci do 63kg), Linda Bílá (kata mladší žákyně 7-9 let), Tadeáš Jirsa a Matyáš Jansa (oba kumite mladší žáci 10-11 let do 30kg) a Emma Kubečková a Anna Kazdová (obě kumite mladší žákyně 7-9 let do 30kg)

„Tento turnaj hodnotíme velmi pozitivně. Nejen ze strany organizátora, ale především z hlediska vzájemné motivace a týmového ducha. Velmi nás potěšil přístup všech starších závodníků, kteří pomáhali ze všech sil svým malým kolegům v jejich soutěžení.  Pro všechny byl největším oceněním zisk poháru pro nejlepší oddíl turnaje, což si užili všichni, naši závodníci,trenéři  i fanklub rodičů. V současné době již směřujeme přípravu do kondiční části, a některé akce již vynecháváme, jako například KP v Lounech, kde startovalo pouze 7 závodníků, kteří i tak přivezli medaile. Zlato Alex Fiala, stříbro Miroslav Pluhař v kata, bronz Miroslav Pluhař v kumite a Jakub Jízdný, dále pak naši masters Petra Kolářská stříbro a bronz a Ctibor Jízdný zlato. Zbytek závodního týmu se účastnil prvního kondičního soustředění v Harrachově,“ doplnila Petra Piskačová

Tisková zpráva

Štítky Karlovy Vary, stříbrná medaile, bronzová medaile, Pavel Horňák, Daniel Kolář, Filip Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

39 medailí a pohár pro nejúspěšnější klub. Tolik bilance karatistů z libereckého Shotokanu z Karlových Varů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.