Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Malachowski je opět favoritem Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově

Vedoucí muž světových tabulek v hodu diskem Piotr Malachowski je hlavní hvězdou Memoriálu Ludvíka Daňka, který se koná v úterý v Turnově. Polský úřadující mistr světa by měl přijet rovnou ze závodu Diamantové ligy v Rabatu, kde v neděli vyhrál výkonem 67,45 metru. Letos už předvedl výkon 68,03 metru. V Turnově budou závodit také přední čeští atleti v dalších disciplínách.

Soupeřem Malachowského, vítěze posledních tří ročníků turnovského závodu, bude mimo jiné Němec Martin Wierig, jenž má v této sezoně na kontě výkon 67,60 metru. Pozvání přijal také další polský diskař Robert Urbanek, který byl v neděli v Rabatu druhý za 65,04 m. Ozdobou mítinku budou američtí sprinteři Joseph Morris a Arthur Delaney, kteří by se měli představit na tratích 100 i 200 metrů.

Velmi silná konkurence by se měla sejít v soutěži koulařů, kde by se mohli potkat podobně jako na Zlaté tretře Tomáš Staněk s Martinem Staškem a Ladislavem Prášilem, přibude navíc další český silák Jan Marcell. V tyčkařském sektoru by se měli představit Jan Kudlička a Michal Balner a v oštěpařském Jaroslav Jílek. Absolutní česká špička turnovské závody v olympijském roce vynechá.

Mítink s rozpočtem půldruhého milionu korun začne v 16:00, hlavní disciplína na počest bývalého olympijského vítěze Daňka zahájí o půl hodiny později. Daněk vytvořil světový rekord právě v Turnově před 52 lety výkonem 64,55 metru. Konec mítinku je naplánován na 19:00.

Autoři | Foto Ocdn.eu

Štítky Turnov, Ludvík Daněk, Rabat, Diamantová liga, Piotr Małachowski, Martin Wierig, Robert Urbanek, Joseph Morris, olympijské hry, Arthur Delaney

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malachowski je opět favoritem Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.