Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vosy opět bodovaly a Koliba si dvakrát v jeden den vyšlápla na soupeře

Osmým kolem pokračovala hokejbalová soutěž na Františkově. Loňský vítěz Rebels se stále trápí, naopak o víkendu se dařilo Kolibě, která zvládla vítězně oba nedělní zápasy. Liga se pomalu blíží do playoff. O posledním účastníkovi se nejspíš rozhodne ve vzájemném utkání mezi Rebels a Wild Beast.

První nedělní zápas svedl dohromady tým Vos a Rebels. V polovině první třetiny se bombou od modré čáry Michaela Rychetského ujaly vedení vosy, ale už za půl minuty při propadu obránců překonal Vít Ron brankáře Vos a bylo vyrovnáno. Jenže za další půl minuty při oslabení zpoza vlastní brankové čáry vyslal dalekonosnou dělovku přes celé hřiště Martin Svatuška. Brankář Rebels Martin Šír střelu podcenil a ta k úžasu všech skončila v jeho síti. Po vstupu do druhé třetiny se při úniku dva na jednoho prosadil Jan Marek a tak Rebels srovnali skóre. Ovšem pak už hřiště ovládli hráči Vos a tak díky čtyřem přesným trefám ukazovalo skóre po dvou třetinách stav 6:2 pro Vosy. Třetí třetina pak přinesla další tři góly Vos, na které už Rebels dokázali odpovědět pouze jedním gólem. Ke konci zápasu pak ještě došlo ke krvavému zranění hráče Vos a autora dvou gólů Jana Vondráčka, který musel do nemocnice na šití roztrženého víčka a obočí. A tak po třech třetinách skončilo utkání 9:3 ve prospěch Vos, kdy si Martin Smetaník připsal 2 góly a 3 asistence.

Rebels Liberec - Vosy Liberec   3:9 (1:2, 1:4, 1:3)

Branky a nahrávky: 6:51 Ron, 14:37 Marek (Kubišta, Poláček), 31:23 Kubišta (Bitterlich) - 6:24 Rychetský (Glombík, Smetaník), 7:12 Svatuška (Brožek), 15:12 Dušek (Glombík, Smetaník), 18:41 Vondráček (Vrkoslav), 21:53 Brožek (Bulis), 33:44 Smetaník (Svatuška), 24:26 Svatuška (Smetaník, Glombík), 28:19 Vondráček (Svatuška), 32:10 Smetaník (Glombík)

Střely na branku 24:43      
Zásahy brankářů 34:21    
Úspěšnost brankářů Šír 79,07 %  - Kudláček 87,5 % 
Přesilové hry 2:3, bez využití

Hráči zápasu: Smetaník, Svatuška, Vondráček (všichni Vosy)

Druhým zápasem na programu dne byla dohrávka čtvrtého kola mezi Warriors Liberec a Kolibou ,,B,, Ústí nad Labem. Zápas začal velmi svižně. Už po třech minutách se prosadil z týmu Koliby Jan Veselý. Radost hostů ale vydržela jen 46 vteřin, kdy skóroval Ondřej Kozák a do konce třetiny to byl právě on, kdo skóre otočil na 2:1. Vstup do druhé třetiny vyšel lépe Kolibě. Ta třemi góly během čtyř minut pohnula ukazatelem skóre ve svůj prospěch. Obrany jako by si vzaly v druhé třetině dovolenou. Neboť padly ještě čtyři branky. Za domácí se trefil dvakrát Patrik Maďar a za hosty taktéž dvakrát Veselý. Ten dokonce dovršil hattrick a byl vyhodnocen hráčem zápasu. Do poslední třetiny vstoupili hráči Warriors s odhodláním zápas zdramatizovat, ale opět špatný vstup do třetiny a obdržená branka z hole Formánka plány zkomplikovala. Hosté už všechny útoky domácích odvrátili a ve velmi pohledném utkání, osm vteřin před konce dokonal dílo na 4:8 za hosty Lukáš Erben.

Warriors Liberec : HBC ST Koliba Ústí ,,B"   4:8 (2:1, 2:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 3:51 Kozák (Kimmel, Jelínek J.), 7:29 Kozák (Eitler, Kimmel J.), 18:56 Maďar (Štěpán, Zuch), 21:47 Maďar (Štěpán) - 3:05 Veselý (Formánek, Straka), 12:51 Erben (Havrda), 13:42 Straka (Formánek, Vojtíšek Mat.), 16:12 Havrda (Erben, Vojtíšek J.), 20:30 Veselý (Formánek, Straka), 22:35 Veselý (Formánek, Hruška), 24:47 Formánek (Straka, Veselý), 35:52 Erben (Havrda, Weiss)

Střely na branku 45:44  
Zásahy brankářů 36:41
Úspěšnost brankářů Kupf 81,82 % - Kriegler  91,11 % 
Přesilové hry 1:1 bez využití

Hráči utkání: Veselý, Formánek, Straka (všichni Kol.)

Po krátké pauze hrála Koliba hned druhé utkání během jednoho dne. Tentokrát je čekal tým Wild Beast, který se krčí u dna tabulky. Utkání začalo opatrně. Koliba vědoma si toho, že už má jedno odehraného utkání v nohách, se nikam nehnala. První třetina tak skončila 0:0. Hosté ucítili šanci a začali hrát velmi důrazně. Mnohdy až za hranicí pravidel. Rozhodčí tuto skutečnost podcenil a domácí také přitvrdili. Vrátka tak na trestné lavici byla neustále v permanenci. Přes toto všechno se zrodil jeden velmi pěkný moment, když se do samostatného úniku protlačil Böhm, prošel hřištěm, udělal kličku i brankáři Krieglerovi a zasunul do prázdné branky. Wild Beast šli do vedení. A  za necelou minutu už to bylo 0:2, když se trefil Janda. Do třetí třetiny šla Koliba s odhodláním s výsledkem něco udělat a dlouho se jí to nedařilo. Překážkou byl brankář František Kavjázo, který chytal velmi dobře. Prostřelit se ho podařilo až šest minut před koncem, kdy se to povedlo  Strakovi. Zle bylo v čase 31:36, kdy si vybrala slabší chvilku obrana Wild Beast a doslova namazala před branku samostatně stojícímu Janu Veselému. Ten nezaváhal a srovnal na  2:2. Hosté otřeseni ze ztráty dvougólového vedení vyrobili další hrubku před vlastní brankou a opět Jan Veselý svou druhou brankou v zápase utkání otočil. Zkušení hráči Koliby, ač již značně unaveni, si závěr utkání pohlídali a i přes nervóznější a ostřejší závěr v utkání plném emocí zvítězili 3:2.

HBC ST Koliba Ústí ,,B" : Wild Beast Liberec   3:2 (0:0, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 30:04 Straka (Erben, Formánek), 31:36 Veselý, 32:09 Veselý - 22:27 Böhm, 23:17 Janda

Střely na branku 50:42 
Zásahy brankářů 40:47
Úspěšnost brankářů Kriegler 95,24 %  -  Kavjázo 94 % 
Přesilové hry 3:5 využití 1:1

Hráči utkání: Veselý, Kriegler (oba Kol.), Kavjázo (WB)

Autoři

Štítky Jan Veselý, Koliba, Minnesota Wild, FC Slovan Liberec, Jan Vondráček, Františkov (Velké Kunětice), přesilová hra, Jan Marek, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vosy opět bodovaly a Koliba si dvakrát v jeden den vyšlápla na soupeře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.