Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oddílová soutěž SK Karate – Shotokan Liberec přilákala téměř 300 návštěvníků

O víkendu proběhla oblíbená soutěž se závěrečnou exhibicí nejúspěšnějšího libereckého klubu SK Karate – Shotokan Liberec. Na tento oddílový svátek se těšili nejen všichni členové a trenéři, ale i rodiče, prarodiče, kamarádi a i všichni ostatní fandové libereckého karate. Na své si přišli i noví zájemci a návštěvníci z řad široké veřejnosti.

Dopolední zápolení patřilo všem členům libereckého Shotokanu, kteří poměřili své síly ve svých tréninkových skupinách. Soutěž zahájily nejmenší děti z pohybové přípravky, které zápolily v základních pohybových dovednostech a předvedly i to, se naučily z karate. Mezi všemi obstál nejlépe čtyřletý Filípek Sokol., druhé místo obsadila Eliška Muzikářová a třetí Jiříček Šimáně.  Po šikovných a roztomilých předškolácích, kteří ovšem představují budoucnost silného oddílu, přišli na řadu začátečníci ,  z nichž nejlepší byli David Dang, Artur Hromanický a Iveta Šírová .

Následovaly skupiny závodní přípravky věkové kategorie 6-8 let, kde vítězství získal Filip Horňák a 2. Šimon Harvilko a 3. Nela Rajtrová. Ze  závodníků skupiny B bylo pořadí 1. Daniel Kolář, 2.Matyáš Jansa a 3. Vít Kittner.V neposlední řadě i odvážná skupina dospělých. Valná většina oddílu masters vzešla z řad aktivních rodičů, kteří si na vlastní kůži vyzkoušeli, co vše se jejich děti musí při tréninku karate naučit, což trenéři i publikum náležitě ocenili a pro medailové trio C.Jízdný, O.Knížek a J.Harvilko, to byl nezapomenutelný zážitek.
Děti dále soutěžily i v kategorii kata týmů, kdy si secvičily synchronní cvičení sestav karate – kata, v trojicích. Tato velmi atraktivní kategorie se těšila velkému zájmu a i této disciplíny se i ti nejmenší zhostili se ctí a velkým zápalem.

Vítězství z 14 týmu nakonec připadlo již zkušenému týmu (vicemistři ČR 2015- Kolář,Jansa,Jirsa)
Nejlepší závodníci klubu, kteří již mají zkušenosti na republikové i mezinárodní úrovni, se utkali o titul top závodníka. Oddíl SK Karate – Shotokan Liberec si zakládá na všestrannosti svých sportovců, a tak závodní skupina A zápolila v obou disciplínách karate – sportovním zápasu (kumite) a sestavách (kata). Po náročném klání zvítězil mistr republiky a zkušený závodník Tomáš Vacek a stal se tak TOP závodníkem SK pro rok 2016.
Bojovníkem turnaje, který se sice nevešel do pole medailistů, ale ocenění si za svou bojovnost zasloužil získal Filip Samotjuk. Vyhodnoceni byli i trenéři, které si volili sami děti a TOP fanclub rodina, kterou se pro tento rok stala rodina Vlčků.

Mnoho cen získaly  irodinné týmy za etapy sportovních dnů rodin,  jejichž myšlenka vzešla z tohoto oddílu již před pěti lety, a rok od roku se do celoročního klání přidává více zájemců.

Na odpolední exhibici dorazily již zmíněné davy příznivců karate. Někteří chodí na ukázky pravidelně a vždy se těší z toho, co všechno se děti naučily, a co nového si pro publikum připravili trenéři. Druhá část diváků se skládala s nových zájemců, rodičů, prarodičů a přátel našich členů a dalších, které přilákala pozvánka na exhibici pro širokou veřejnost.

Vzhledem k tomu, že do exhibice byly zapojeny všechny skupiny oddílu bez výjimky, mohli diváci shlédnout pružnost a radost z pohybu v podání pohybové přípravky předškoláků, základní techniky a sestavy kata díky začátečníkům a závodní přípravky C,B a  první ukázka skupiny dospělých. Ukázka kata týmů od nejmenších skupin závodníků, po kata tým starších žákyň, které se připravují už na zásadní závodní mety, posunula exhibici blíže k vrcholu.

Dalším střípkem do skládačky toho, co karatista musí v tréninku zvládnout, byla sebeobrana v podání skupiny dospělých. Starší závodníci se rozdělili na něžné a méně něžné pohlaví a kromě ukázky svých pozoruhodných pohybových dovedností publikum i řádně pobavili. Následovala ukázka sportovního zápasu, kde se opět prezentovaly všechny závodní skupiny, a tak měli diváci možnost shlédnout několik stupňů umění, které je třeba vystoupat. Závěr ukázky vždy patří k velmi emotivním zážitkům. Mistrovská kata Sochin v podání nejlepších závodníků kata (mistrum a vicemistrum ČR ) zahájila, a celou exhibici již tradičně zakončila hlavní trenérka klubu a asistentka státní reprezentace Petra Piskačová společně s libereckými juniory a seniory.

Celá akce se je báječnou podívanou a příjemným zážitkem, díky milé a přátelské atmosféře, která zde každoročně panuje. Díky aktivním rodičům, kteří připravili výborné občerstvení, nikdo nestrádal ani po fyzické stránce a podařilo se sehnat velké množství cen pro děti, za což také patří velký dík sponzorům (Sauna project, s.r.o, MaMi Rádlo ,libereckému kraji, policiii ČR a mnoho dalších) a opět rodičům, kteří se i v této sféře angažovali.

Liberecký Shotokan nyní čekají zkoušky na technické stupně (pásky), poslední dva turnaje, ale především náročná a intenzivní letní příprava, aby druhou polovinu sezóny zvládli ještě úspěšněji a dovedli své celoroční snažení až k titulům Mistra ČR a k reprezentaci.

Štítky karate, soutěž, Liberec, trenér, Česko, Daniel Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oddílová soutěž SK Karate – Shotokan Liberec přilákala téměř 300 návštěvníků  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.