Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Z Národního poháru v Lovosicích se liberecký Shotokan vrátil jako druhý nejlepší oddíl v republice

4 zlaté medaile, 3 stříbrné, 3 bronzové medaile, dalších 10 bodovaných pozic a celkově druhá týmová příčka. Tolik bilance oddílu SK Karate – Shotokan Liberec z 1. kola Národního poháru žáků, který se konal v Lovosicích.

Na 1. Kole Národního poháru v Lovosicích se utkalo téměř 300 mladých karatistů z celé republiky, kteří usilovali o vzácné kovy i cenné body do postupového žebříčku na Mistrovství České republiky. Úspěšný liberecký oddíl SK Karate – Shotokan Liberec vyslal 19 svých žáků, tedy závodníků od 6 do 13 let. Ti hájili barvy svého klubu velmi úspěšně a společnými silami docílili dlouhodobě nedosažitelné mety, a to celkově druhé pozice v republice.

Až na nejvyšší stupeň vystoupali Matyáš Malý ve sportovním zápase – kumite starších žáků do 60kg, Tomáš Vacek v kategorii žáků do 39kg, Jakub Jízdný v mladších žácích do 27kg a čtvrtou zlatou medaili přidal trojice Klára Francová, Klára Muzikářová a Anna Harciníková v soutěži kata týmů.

Těšně pod vrcholem skončil Matyáš Jansa, který ve sportovním zápase žáků 10 až 11 let do 30kg podlehl až ve finále.  Stříbrnou medaili si na krk nechal pověsit i Alex Fiala v kategorii mladších žáků 10-11 let nad 41kg a třetím stříbrným libereckým karatistou se stala Anna Harciníková v kategorii mladších žákyň 10 až 11 let do 42kg.

Bronzová pozice patřila Evě Pelikánové v kata mladších žákyň 10 až 11 let, Vendule Štěpánové (kata starší žákyně) a Danovi Kolářovi (kumite mladších žáků 10 až 11 let do 30kg). Celým turnajem své svěřence provázela Petra Piskačová, hlavní trenérka klubu a asistentka státní reprezentace.

A její hodnocení? „Naši závodníci již v současné době zahájili  letní přípravu a přípravu na zkoušky. Na soutěže se již nepřipravujeme tak intenzivně, a o to více nás těší, že se v konkurenci, která v kategoriích žactva bezesporu je , prosazují. Na druhou stranu se objevila spousta chyb, které nás stále připravují o cenné kovy, a na tom bychom chtěli v letní přípravě zapracovat. Naším cílem je  vylepšit fyzickou kondici a technickou připravenost závodníků, a tím  podpořit jejich sebedůvěru, která je dle mého názoru největším úskalím jejich soutěžení," říká trenér.

Poslední akcí, která čeká všechny závodní skupiny oddílu, je krajský přebor, na který naopak doprovodí své svěřence trenér Horňák.

Tisková zpráva

Štítky Lovosice, Liberec, Česko, krajský přebor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Národního poháru v Lovosicích se liberecký Shotokan vrátil jako druhý nejlepší oddíl v republice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.