Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Obě série playoff hokejbalistů vyrovnány. Rozhodne třetí zápas

Druhé zápasy playoff liberecké hokejbalové ligy rozhodnutí nepřinesly. Oba týmy, které v prvních utkáních prohrály, si tentokrát připisují vítězství a série jsou tak v obou případech 1:1. Rozhodnutí tak přinese neděle, kdy se Vosy s Rebels a Koliba s Warriors utkají potřetí. Vítězové půjdou do finále.

Rebels - Vosy  1:5 (0:1,1:2,0:2)

Stav série 1:1

První nedělní zápas play off ONHL Liberec měl na programu druhé utkání série Rebels - Vosy.  Utkání ihned začalo v dobrém tempu a bylo vidět, že obě mužstva jsou dobře připravena. K tomu se přidali i dobře chytající brankáři. Není tedy divu, že první branka z hole Martina Smetaníka přišla až po deseti minutách hry. Více toho mužstva v první třetině nestihla. Tempo neopadlo ani ve druhé třetině a hráči přidali na efektivitě v zakončení. Nejprve Martin Bartek v avizovaném vyloučení zvýšil na 2:0 pro Vosy, pak se ale dostal do úniku Tomáš Szabo a dobře chytajícího Petra Kudláčka překonal. Tím Rebels snížili stav na 2:1. Do konce třetiny však vrátil Vosám dvoubrankový náskok opět Martin Bartek. I Rebels měli své šance, ale překonat v neděli výborně chytajícího Petra Kudláčka se jim už nepodařilo. A naopak se v třetí třetině ještě prosadili Roman Vrkoslav a Martin Bartek, který svůj výkon završil hattrickem. V pohledném utkání tak Vosy porazily Rebels 5:1 a srovnaly stav série na 1:1.

Branky a nahrávky: 19:35 Szabo (Ron) - 10:04 Smetaník (Bartek), 16:48 Bartek (Artl,Smetaník), 22:13 Bartek (Smetaník), 31:05 Vrkoslav, 34:59 Bartek (Smetaník,Dušek)

Střely na branku 26 : 32
Zásahy brankářů 27 : 25
Úspěšnost brankářů Pěkný 84,38 % - Kudláček 96,15 %
Přesilové hry 4 : 2 , využití 0:1

Hráči utkání: Bartek, Smetaník, Kudláček (všichni Vosy)

 

Koliba - Warriors  3:2  (3:0,0:0,0:2)

Stav série 1:1

I druhé utkání dne a rovněž i druhý zápas série mezi Kolibou a Warriors začalo v dobrém tempu. Obě mužstva měla několik šancí, ale jako první se prosadila Koliba. Jmenovitě Josef Poláček. Následně potrestal vyloučení Martin Zídek a hned poté přidal branku Lukáš Erben. Tím Warriors po sedmi minutách prohrávali 3:0. Ve druhé třetině se střelci neprosadili. Přesto snahu a urputnost nelze mužstvům upřít. Do třetí třetiny šli domácí s odhodláním udržet nadějné vedení 3:0. Hosté zase s vírou v obrat  zápasu. V páté minutě třetí třetiny byl vyloučen hostující hráč  a Kolibě se naskytla příležitost utkání nadobro rozhodnout. Jenže přišla hrubá chyba a uhasit se jí podařilo jen za cenu trestného střílení. Hráč Warriors, Ondřej Kozák ho však neproměnil. Dlouho ale nesmutnil. Ještě v tomtéž oslabení přeci jen skóroval Patrik Maďar a bylo 3:1. Warriors ožili a Koliba se už jen bránila a spoléhala na nějaký ten rychlý break. Závěr začínal být čím dál tím více nervóznější z obou stran. A když se podařilo Zdeňku Karpíškovi snížit už jen na 2:3, bylo o drama v závěru zápasu postaráno. Warriors tlačili a měli více ze hry, ale vyústění tlaku přineslo Warriors  pouze útočný faul za seknutí do brankáře. Přesto to Warriors zkusili bez brankáře. Koliba však odolala, stav 3:2 udržela a srovnala sérii na 1:1.

Branky a nahrávky: 4:37 Poláček (Veselý,Weiss), 5:03 Zídek (Erben), 6:46 Erben (Hruška) - 28:54 Maďar (Eitler), 31:58 Karpíšek Z. (Maďar)

Střely na branku 42:38
Zásahy brankářů 36:39
Úspěšnost brankářů Kriegler S. 94,74 % - Stejskal 92,86 %
Přesilové hry 3:4, využití 1:0, V oslabeni 0:1

Hráči utkání: Erben, Poláček (oba Kol.), Maďar (War.)

Autoři | Foto Koraliinka

Štítky Golden State Warriors, Martin Bartek, Josef Poláček, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obě série playoff hokejbalistů vyrovnány. Rozhodne třetí zápas  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.