Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Hlavní hvězdou Svijany Open bude hráč první světové stovky Radu Albot. Uspět chce i Pavlásek

Velmi zajímavé složení má tenistový turnaj Svijany open. Ten začíná už tuto sobotu prvními zápasy. Prvním nasazeným je aktuálně 92. hráč žebříčku Radu Albot z Makedonie. O kvalitě turnaje svědčí to, že nejhůře nasazeným hráčem je Belgičan De Loore, jinak 228. hráč světa. I Česko má v turnaji své želízko – turnajovou dvojku Adama Pavláska.

Víkendová utkání rozhodnou, kdo se probojuje do hlavní soutěže k dvaadvacítce nasazených hráčů. Turnaj pak potrvá celý týden, finále se odehraje příští neděli.

A jaká jména se letos v Liberci v rámci ATP Challengeru představí? Domácí fanoušky bude zajímat hlavně Adam Pavlásek, který zdejší turnaj v roce 2012 vyhrál. To ale ještě nebyl Challenger. Pavláskovi se už ale dva turnaje této kategorie podařilo vyhrát a bude tak jedním ze spolufavoritů.

Kvalifikaci si zahraje i Rakušan Melzer. Ten je v tuto chvíli až 414. hráčem žebříčku, českým fanouškům ale jistě toto jméno bude známé. Vítěz wimbledonské čtyřhry z roku 2010 se v jednu chvíli pohyboval na 8. místě žebříčku a bude tak nejvýše postaveným hráčem, co kdy na libereckém turnaji startoval.

Prvním nasazeným hráčem bude Makedonec Albot. Ten má letos slušnou formu, dokázal například postoupit z kvalifikace Wibledonu, kde ho až ve druhém kole zastavil australan Tomić.

Za zmínku pak stojí i Kolumbijec Giraldo. Bývalá světová osmadvacítka si ve své kariéře zahrála i finle velkého ATP turnaje v Barceloně, kde si poradil například s Fogninim nebo Kohlschreiberem a na svém kontě má i skalpy Tsongy nebo Murrayho. Nyní se vrací po zranění.

Autoři | Foto LTK Liberec

Štítky Adam Pavlásek, Svijany Open, Radu Albot, Česko, Severní Makedonie, Asociace profesionálních tenistů, Wimbledon, Liberec, Barcelona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní hvězdou Svijany Open bude hráč první světové stovky Radu Albot. Uspět chce i Pavlásek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.