Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Liberecký oddíl karate Gryf nabírá nové členy a připravuje se na mistrovství republiky

Po celé září nabírá karatistický oddíl Gryf Liberec nové členy. Oddíl nabízí sportovní přípravku pro děti od tří let, výuku karate pro děti od pěti let a dále tréninky karate a sebeobrany pro dospělé. Ukázkové hodiny se konají každé pondělí a středu od 16:45 v tělocvičně ZŠ Doctrína Na Perštýně.

„Zveme do našich řad kluky a děvčata již od předškolního věku,“ potvrzuje předsedkyně oddílu Tereza Matějková. Karate, které bude nově zařazeno i do programu olympijských her v Tokiu v roce 2020, je podle ní sport pro všechny, nejsou k němu potřeba žádné nadstandardní fyzické dispozice. Navíc umí dětem pomoci ve spoustě životních situací. „Určitě je jednou z nejúčinnějších prevencí šikany či problémů v kolektivu,“ doplňuje Matějková.

Silné trenérské zázemí

Oddíl má v současné době již více než 100 členů, přičemž nejmladšímu jsou 3 roky. Převažují kluci, ale v minulém roce přibylo i hodně děvčat, celkem jich v Gryfu cvičí přes 20. „Máme tu skvělý kolektiv a velmi kvalitní trenéry,“ pochvaluje si předsedkyně oddílu a trenérka kumite Tereza Matějková. „V náboru umí děti nadchnout a namotivovat František Dittrich, sebeobraně, jednotlivým technikám a jejich reálnému využití se věnuje Martin Rethy, kata a kata týmy trénuje českolipský Jan Drobeček, kumite a fyzická příprava je doménou Lukáše Honzíka.“ Trenérský tým doplňuje Karel Boura, který bude mít letos na starosti nábor dospělých, dále Martina Putnová a mladý Filip Ditrich. Trenérům pomáhají i mladí závodníci Vojta Boura, Vojta Boháč a Anna Bartošová.

Podzimní příprava na Mistrovství ČR

„Kdo na sobě chce zamakat, jezdit na turnaje a vyhrávat medaile, má u nás maximální podporu,“ říká trenér Martin Rethy. Gryf se pravidelně účastní mnoha turnajů nejen v Čechách, ale i v zahraničí. „V minulém školním roce jsme vyjeli do Maďarska, Irska, Rumunska, nebo dokonce i do USA, zúčastnili jsme se mistrovství republiky i Evropy. Na podzim nás čeká pestrá závodní sezóna, hned třetí zářijový víkend se chystáme na jeden z největších turnajů v Evropě pro všechny věkové kategorie v Maďarsku a vrcholem celé závodní přípravy bude prosincové Mistrovství ČR.“

Kromě klasických tréninků a soustředění oddíl nabízí i další volnočasové vyžití – příměstské tábory, výuku angličtiny, společné akce o víkendech, ale třeba i oblíbené tréninky s rodiči či klubovou soutěž Gryf Cup. 

GRYF Liberec pořádá nábor

Úterý, 23. srpna 2016, 10:09

GRYF L'iberec pořádá nábor
GRYF L'iberec pořádá nábor

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky karate, trénink, Liberec, Česko, olympijské hry, Evropa, Maďarsko, Tokio, František Dittrich, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký oddíl karate Gryf nabírá nové členy  a připravuje se na mistrovství republiky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.