Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Ještěd čeká Winter SkyRace. Náročný závod povede po trailových stezkách

Winter SkyRace je první ročník zimního závodu SkyRace typu v ČR na trati dlouhé 21,5 kilometru a s převýšením více než 1350 metrů. „Účelem je si pořádně zazávodit v zimních podmínkách, užít si kapel, doprovodného programu, rodiny a přátel. Prostě prožít parádní den pod Ještědem. Bude to krásná a náročná trať po Ještědském hřebeni s minimem asfaltu a maximem trailových stezek,“ uvedl pořadatel závodu Honza Dušánek. Závod je naplánován na 3. prosince.

Ze šedesáti procent bude trasa jiná než na Ještěd SkyRace 2016. „Nechtěl jsem „jen“ okopírovat trasu z dubna, i když v zimě by byla trasa určitě jiná. Určité prvky, jako náročný výšlap po kamenech „pod lanama,“ nebo finální seběh bikovou trasou jsem zanechal, ale podíváme se tentokrát i na druhou stranu ještědského hřebene směrem na Světlou pod Ještědem. Připravený je bonusový výlez po kamenech ze severní strany až k vysílači, nebo třeba zajímavý traverz po „kozích stezkách“ směrem na Rašovku,“ dodal Dušánek.

Počet závodníků je omezen na 500. „Navyšovat limit běžců letos nechceme. Chceme se soustředit na maximální pohodlí a servis pro závodníka, a tak si chceme rok 2016 „osahat.“ Uvidíme, jak pojmeme závody pro rok 2017,“ poznamenal Dušánek.

Pro děti do 5 let bude připraven „Dětský závod sněhulák“ na 200 metrů, pro děti 5–10 let „Dětský závod mrazík“ na 600 metrů a pro starší žáky a žákyně, tj. 11–15 let je připraven „Běh snow slide.“ Celým dnem budou provázet DJ Hrusha a moderátor Petr Krejčí. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet a zakoupit vše z běžeckého arsenálu, bude připraveno kvalitní jídlo, které bude připraveno i pro vegetariány a vegany a dokonce i Raw food. A samozřejmě pivko a bary.

Tým Ještěd SkyRace spustil další běžecký projekt – TRAILCAMPS.cz. Jedná se o 1. profi trailrunningové kempy pro „hobíky“ i reprezentanty, kteří se chtějí zlepšit a posunou dál. 1.kemp bude od 4. - 6. 11. 2016 v Krkonoších.

„Běžce vezmeme na místa, která uchvátila nejednoho trail runnera, předáme kompletní know-how, které naši trenéři, renomovaní běžci a specialisté na výživu a regeneraci nasbírali za mnoho let. Naučíme vše od běhu, pohybu v horách, stravy, regenerace, nových tréninkových metod a dalších zajímavých a důležitých prvků, které by každý trail runner měl znát. Ve spojení s našimi partnery budou moci také ozkoušet a otestovat běžecké obutí a vybavení, outdoor oblečení, řadu regeneračních a výživových produktů a tréninkových pomůcek,“ uzavřel Dušánek.

Autoři | Foto Skyrunning.cz

Štítky Ještěd, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd čeká Winter SkyRace. Náročný závod povede po trailových stezkách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.