Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karatisté z Gryfu zazářili na mezinárodním turnaji v Ústí, přivezli si 15 medailí

Tři zlaté, dvě stříbrné a 10 bronzových medailí vybojovala výprava libereckého karatistického oddílu Gryf na Velké ceně North Bohemia, jejíž 48. ročník se uskutečnil tuto sobotu v Ústí nad Labem. Liberečtí karatisté obstáli v tvrdé konkurenci 400 závodníků z pěti zemí Evropy.

Gryf vyslal do bojů o cenné kovy nejen své nejlepší a nejzkušenější závodníky, ale také nejmladší závodní tým. Turnaj zahájily kategorie žáků v disciplíně kata individual. „Naši bojovali statečně, ale bohužel se nedokázali medailově prosadit,“ říká trenér Lukáš Honzík.

V kategoriích juniorů a mužů pak změřili své síly Matěj Říha a Ondřej Blín. „Matěj se po „klopýtnutí“ v semifinále juniorské kategorie musel spokojit se třetím místem a nastoupil s velkou chutí po vítězství mezi muže, kde vybojoval zlatou medaili,“ komentuje Lukáš Honzík. Ondra Blín se pak soustředěným výkonem probojoval až do finále, kde nakonec podlehl německému závodníkovi, a skončil tak na 2. místě.

Disciplínu kata uzavíraly kategorie masters a kata týmů. V kategorii masters obsadila třetí místo Lenka Bourová. Další bronzovou medaili pak vybojoval kata tým žáků ve složení David Vedral – Filip Flajšinger – Ondřej Filip.

Medailová úroda v kumite

Po slavnostním nástupu a ocenění nejlepších „katařů“ na všech zápasištích odstartovala soutěž kumite. „Jako první šli na řadu naši nejmladší závodníci, kteří se i přes vysokou konkurenci dokázali prosadit. Bronzy získali Diana Fantová a Jakub Mikule. Na druhém místě skončil nejmladší Ondřej Filip, který prohrál až ve finálovém souboji proti polskému závodníkovi, a třešničkou na dortu byl Marek Boura, který sebevědomým výkonem vybojoval zlatou medaili,“ rekapituluje trenér.

Starší závodní tým se nenechal zahanbit a zkušeně navázal na výkony mladších. Na třetích místech se umístili Vašek a František Chudobovi, Matěj Štěpán, Míša Bartoš a Vláďa Kornijenko. Lukáš Cyprián prošel tvrdými eliminačními boji do finále, kde sebejistě kontroloval průběh zápasu a nakonec úspěšně dokončil svou „jízdu“ za pohárem a zlatou medailí.

Liberecký Gryf tak celkem získal 3 zlaté, 2 stříbrné a 10 bronzových medailí. „Gratulujeme našim závodníkům a děkujeme rodičům za podporu,“ uzavírá trenér Lukáš Honzík.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky Ústí nad Labem, bronzová medaile, Evropa, trenér, zlatá medaile, František Chudoba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté z Gryfu zazářili na mezinárodním turnaji v Ústí, přivezli si 15 medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.