Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecké florbalové naděje vyrazily na obří turnaj ve Švédsku. A bylo je vidět

Čtyři týmy vyslal FBC Liberec na největší mládežnický turnaj na světě Gothia Innebady Cup do švédského Göteborgu. Jde o opravdu velkou akci, vždyť se jí zúčastnilo 410 týmů z celé Evropy. A ty liberecké se rozhodně neztratily, starší žáci prohráli až ve finále své kategorie.

Pro 63 kluků a holek z Liberce šlo o velký, nejen sportovní zážitek. Ve Švédsku je florbal jedním z nejpopulárnějších sportů. „Lidé vás zastavují na ulicích a ptají se, odkud jste, jak se Vám daří v turnaji, kde spíte, kolik máte na turnaji týmů a kolik dětí trénujete. A to nemluvím o sportovcích, mluvím o babičkách, maminkách s dětmi. Všichni vědí, že se ve městě hraje Gothia Innebandy Cup, největší mládežnický turnaj ve florbale na světě a všichni si to užívají,“ popsal pro klubový web trenér kategorie B12 Tomáš Faksa.

Pro liberecké hráče i trenéry šlo o velkou zkušenost. Švédové jsou nejlepší florbalisté na světě. „Všechno v rychlosti, přímočaře, na dvě přihrávky jsou u naší branky. Beci nemají žádný čas na rozehrávku jako u nás v našich soutěžích. Jak se někdo zastaví za brankou s míčkem, je to už problém. Do sekundy jsou tam z obou stran útočníci,“ pokračuje Faksa.

Podle něj se takových zápasů v našich podmínkách moc neodehraje. „Naši kluci jsou individuálně výborní, ale jakmile se dostanou pod takovýto tlak, mají potíže právě proto, že u nás je takovýchto zápasů málo a k těmto situacím moc nedochází,“ doplnil.

A jak si jenotlivé týmy vedly? Nejmladší tým kategorie B11 sbíral hlavně zkušenosti. V šesti zápasech hrál leckdy proti o několik let starším borcům, přesto nezklamal, i když si nepřipsal ani jednu výhru.

Dívčí tým kategorie G14 se po loňské finálové účasti tentokrát nedostal přes čtvrtfinále. Z pěti zápasů ale třikrát zvítězil, jednou remizoval a jedinou prohru má až ve čtvrtfinále.

Mladší žáci B12 hned v prvním zápase dostali velkou školu od švédského týmu, pak ale zabrali a nakonec ovládli B finále své kategorie.

Největší úspěch mají starší žáci B14. Ti prošli až do finále, kde těsně 2:1 podlehli domácímu týmu Hovslätts IK.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky florbal, Švédsko, finále, Liberec, Evropa, Göteborg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké florbalové naděje vyrazily na obří turnaj ve Švédsku. A bylo je vidět  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.