Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Dakar : Liberečák David Pabiška je připraven na další ročník

Liberecká stopa nebude chybět na Dakaru ani v nadcházejícím ročníku. V minulých týdnech dokončil tým MRG-SP MOTO první důležitou etapu před náročnou soutěží. Tým odvezl veškerou techniku do francouzského přístavu LeHavre, kde proběhly technické a administrativní přejímky, kterými všechna technika prošla.

Technickým přejímkám však předcházelo několik týdnů plných finálních příprav.Libereckému Davidovi Pabiškovi přišel téměř na poslední chvíli jeho nový motocykl KTM 450 Rally Replica ve verzi 2015. David najezdil na tomto stroji pouhých pár desítek kilometrů, ale i přes časovou tíseň se vše povedlo připravit.

Víkend před odjezdem do LeHavru byl veškerý materiál shromážděn a následně rozdělen do jednotlivých beden a vozů. Ty pak putovaly na nákladním automobilu do francouzského přístavu LeHavre.

Celodenní přejímky v LeHavre zvládl tým bez větších problémů a následně došlo k odevzdnání obou závodních motocyklů, servisní dodávky, dvou novinářských vozidel a doprovodného vozidla k nalodění na zaoceánskou loď, která je v tuto chvíli již na cestě do přístavu v Buenos Aires. Celý tým odletí do dějiště startu Dakaru 2015 aregentinského Buenos Aires 30. prosince.

Motocyklisty čeká 9.295 kilometrů, ze kterých bude celých 4.752 km měřených.

Jako v loňském roce nás čekají 2 náročné maratonské etapy, během kterých nebudou mít jezdci možnost využít týmové servisní zázemí. Bude se jednat o cestu do Bolivie po volném dni v 7. a 8. etapě (Iquique – Uyuni a zpět) a následně se jako maratónské pojedou etapy 10. a 11. (Calama – Salta a Salta – Termas Rio Hondo).

Štítky Dakar, David Pabiška, KTM, Buenos Aires, Honda, Bolívie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dakar : Liberečák David Pabiška je připraven na další ročník  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.