Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Florbal: Statní Gladiátoři území Rebelů nedobyli

Pro někoho krásná neděle vhodná k rodinným výletům, pro jiného běžný den, pro českolipské Gladiátory a liberecké Rebely den D, den kdy svedou bitvu letošního roku. Bitvu, jež rozhodne o prvním místě v Liberecké florbalové lize. Dva týmy se stejným počtem bodům a stejnými ambicemi. Dva týmy, které se dělí o první místo.

Již první pohled na střídačky ukázal rozdílné situace, ve kterých se oba soci nacházeli. Česká lípa přijela v plné síle, Rebelové naopak řešili problémy s marodkou. Chyběly opory jako gólman Jan Wildner, nebo útočník Adam Pejchal. Další borci hráli se sebezapřením. Už to ukazovalo jak velký význam tento zápas má pro celou sezonu, ligu i liberecký florbal.

Jeden z elitních obránců libereckého mužstva, Martin Vondra, k tomu řekl: „Brankáře bych neřešil, Honza Wildner se sice rozchytal do velké formy, ale Doky (Tomáš Dokoupil) k nám před minulou sezónou přišel jako jednička a svými výkony nás vždy v těžkých chvílích podržel. Stále si myslím, že je to nejlepší gólman ligy a my jsme jenom a jenom rádi, že máme dva výborné brankáře, na které se můžeme 100% spolehnout. Horší je to s hráči v poli, nemáme hráčskou základnu, abychom si mohli brát hráče na doplnění, proto nastupují i kluci s horečkou.“

Hned od prvních minut se hrál atraktivní a rychlý florbal. Akce střídala akci, jenže všechny končily na pozorných obranách obou týmů. V páté minutě se po nacvičeném signálu a krásné Vondrově přihrávce přes celou hrací plochu trefil nejmladší hráč na hříšti Jan Bittner. Rebelové vedli 1:0, Gladiátoři však svou zbroj nesložili a hnali se za vyrovnáním. Když už se jim ale podařilo překonat Rebelskou obranu, naráželi na bezchybně chytajícího Dokoupila.

Liberečtí hráči trpělivě bránili a čekali na nebezpečné protiútoky. Několikrát se při nich vytáhl českolipský gólman Nerad, ale na rychlou akci dva na jednoho zakončenou přihrávkou Martina Zavřela a přesnou střelou Martina Kučery už nárok neměl. Po přestávce pokračoval divácky velmi atraktivní florbal. Hra se vyrovnala a Nerad v českolipské brance měl mnohem více práce než v první třetině. V čase 19:10 nejproduktivnější Rebel této sezóny, Lukáš Kysela, upravoval za asistence Adama Pávka již na tři nula a zápas vypadal rozhodnutý. Gladiátoři se však vzepřeli nepříznivému vývoji zápasu a ukázali, že né nadarmo okupují horní příčky tabulky.

V čase 28:26 po trefách Vebra a Čermáka svítilo na ukazateli skóre 3:2 pro liberecké. Minutu před koncem druhé části vrátil na rebelské hokejky klid Marek Kalferst. Jeho prudká střela upravila stav po druhé třetině na 4:2 v neprospěch České Lípy.

Do třetí třetiny vlétli Gladiátoři jak vyměnění a jen díky bezchybnému brankáři Dokoupilovi se skóre neměnilo. Gladiátoři obstřelovali branku, jak se jen dalo, ale Zeus jim asi z Olympu neseslal pro tento zápas přesnost a tak většina pokusů končila mimo branku Rebelů. Těm evidentně v poslední třetině docházeli síly a Gladiátoři toho dokázali využít. Nejprve se v třicáté osmé minutě opět prosadil velmi aktivní Veber a v čase 40:40 Eduard Hlebrant dokonce snížil na rozdíl jediné branky. Rebelům již na útok nezbývali síly,ale díky obětavému výkonu při bránění a famóznímu Dokoupilovi v bráně uhájili těsné vítězství 5:4.

 „Tým nám kosí marodka, museli jsme proto trochu změnit náš systém a hrát víc ze zadu. Všichni perfektně plnili taktické plány, které jsme si nastínili v kabině a pokud Vám k tomu zachytá brankář, jako dnes zachytal Tomáš, musíte vyhrát,“ zhodnotil zápas kapitán vítězů Michal Bezucha.

V odpoledním utkání si Rebelové poradili bez větších problémů se Sokolem Bzí v poměru 8:5 a po 14 odehraných zápasech se vyhřívají na prvním místě tabulky s tříbodovým náskokem na českolipské Gladiátory.

Napsala redakce

Štítky rebels, florbal, Martin Kučera, Evžen Boček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbal: Statní Gladiátoři území Rebelů nedobyli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.