Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Florbalisté Liberce nečekaně trápili Boleslav

Florbalová extraliga ukrojila další sousto z celkového počtu 22 kol. V pořadí dvacátý zápas v sezoně odehráli liberečtí florbalisté na domácí půdě proti nadupané Boleslavi, která navíc hrála o první místo v tabulce. Sympatický výkon domácích nakonec na body nestačil, ty pro sebe urvali favorité z města automobilů po výhře 5:3.

Úvod zápasu se nesl v poklidném tempu, Boleslav pokoušela obranu libereckých, kteří opět vsadili na hru ve dvou formacích s hlubokým obranným blokem. Až s přibývajícím časem si mladoboleslavští vytvářeli herní převahu, kterou ale nedokázali dotáhnout do vyložených šancí, natož do gólů. Naopak Liberec trestal každou možnost hostů a vyrážel do rychlých brejků. Nulu na ukazateli skóre několikrát “podržel“ vynikající Výtisk v brance Mladé Boleslavi. Sérii výtečných zákroků ale “zazdil“ nepovedeným výhozem, který potrestal nekompromisně Radek Valeš. Liberec byl nabuzen a své štěstí později zkoušel Hůza, jeho rána ale letěla těsně nad. V závěru třetiny navíc domácí dostali možnost přesilové hry. Pěkné střely z dálky ukázali Marek

Štěpánek i Matěj Klucho, Výtisk ale jasně dokumentoval, že na svou chybu bez problémů zapomněl. Po skončení přesilovky zbývala minuta hry, v ní bohužel udeřili hosté – volný úder přetavil ve vyrovnávající trefu Rožnovják.

Druhá část se nesla v podobném duchu jako úvodní perioda. Mladá Boleslav v držení míčku měla sice výrazně navrch, ale velké šance nepřicházely. Paradoxně měli zase více vyložených příležitostí domácí, zejména útočná řada Marek – Valeš – Ferdan si dokázala na útočné polovině vyhovět až do zakončení. Díky jejich práci kolem brankoviště se otevíralo více prostoru pro obránce, zajímavou pozici měl Klucho, ale střela mu nesedla. V polovině druhého dějství poté Liberec nepatrně ubral ze své aktivity a na hřišti to bylo znát. Hostující obránci se snáze dostávali do nebezpečnějších pozic a hostující pětice se obtížněji bránila. První trest zaznamenal Bouška po přihrávce Novotného. Mpžná klíčový okamžik přišel v následujícím střídání. Parádní kombinaci zakončoval Jiří Strobach podobně povedenou střelou, brankář Výtisk ale v přesunu vykopl míček, který mířil do brány. Místo vyrovnání Boleslav znovu zatlačila domácí na svou polovinu a v závěru třetiny přidala ještě dva góly.

Místo slibného výsledku tak domácí na začátku třetí části museli dohánět tříbrankové manko. Hosté se navíc v několika momentech již netlačili před brankáře Vaníčka bezhlavě a naopak chtěli profesorsky kontrolovat hru. To se jim málem mohlo stát osudné. Vynikající zákroky brankáře Vaníčka jakoby nakoply domácí, kteří začali věřit, že k zisku bodů není daleko. První krok udělal David Böhm, jehož střela z dálky zapadla až za Výtiska. Navíc chvíli po tomto gólu přišla druhá přesilovka domácího celku. Velikou šanci měl Tomáš Marek, ale Výtisk držel hostující celek. Nestačil ale na pohotovou ránu Prokopa Ferdana, který se na středu nejlépe zorientoval a zadělal na drama. V závěru základní hrací doby se Liberec nadechoval k náporu, ale vítr z plachet jim vzalo poměrně necitlivé rozhodnutí sudích. Ti v závěru nabídli hostům možnost samostatného nájezdu, potažmo přesilové hry. V trestném střílení sice neuspěl Curney, v přesilovce se ale prosadil libereckým tribunám známý Radim Křenek. Protože Liberec v power play již nedokázal skórovat, byl jeho gól na 5:3 poslední změnou skóre.

Liberec nakonec skončil bez bodu, ale proti favoritovi předvedl velmi sympatický výkon. Nadšeně bojující domácí hráče hnali dopředu vynikající diváci.

FBC Liberec - Technology Florbal MB  3:5  (1:1, 0:3, 2:1)

Góly: Valeš, Böhm, Ferdan P.
Rozhodčí: František Pangerl a Jiří Šedivý
Komentář trenéra Jana Jánského: „Už proti Chodovu jsme hráli obranný systém, o kterém jsme věděli, že na něj nefunguje. Dnes se nám podařilo se v něm zlepšit proti silnému soupeři. Zápas rozhodla efektivita v proměňování vyložených šancí.“

Napsala Klára Havrdová

Štítky FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, florbalista, Tomáš Marek, David Behme, Jiří Šedivý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Liberce nečekaně trápili Boleslav  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.