Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Florbalisté Liberce vstupují do play down, hostí Otrokovice

V sobotu na základní škole Dobiášova a v neděli na Dukle odstartuje série play down mezi Libercem a Otrokovicemi. Oba celky si prošly lepším i horším období v základní části, nyní je tabulkové postavení svede do série o udržení hrané na čtyři vítězná utkání.


Libereckým se vstup do letošního ročníku povedl náramně. V prvním kole sice nestačili na pozdějšího vítěze základní části Mladou Boleslav (2:9), následně ale dokázali obrat o body Chodov (5:4 sn.). Výhra nad pražským celkem domácí nakopla a v následujících kolech svěřenci Lukáše Nesměráka pravidelně bodovali. V polovině sezony měli Severočeši na kontě celkem 14 bodů. V druhé půlce ročníku však přišel výsledkový útlum, díky němuž FBC vyklidilo pozice zaručující postup do play off. Liberečtí se nakonec umístili na desáté příčce se ziskem 16 bodů.

Útok

Liberecký útok bude ve vyhrocené sérii spoléhat na mladíka Radka Valeše, který zaznamenal v základní části 35 bodů (16+19). Těžit by měl ze spolupráce s Prokopem Ferdanem, který je s 19 brankami nejlepším střelcem mužstva. Souhru obou borců bude doplňovat Tomáš Marek (5+10). O gólovou produkci se dále bude starat Martin Blažek (10+6), kterého na závěr základní části vyřadilo svalové zranění.
 
Obrana

Defenzivní blok bude řídit kapitán mužstva Marek Štěpánek, který zároveň letos výraznou měrou podporoval ofenzivní snažení mužstva. Díky své obávané střele letos dosáhl na třináct branek, které navíc doplnil o deset brankových asistencí. Druhá formace se bude opírat o defenzivní práci Matěje Klucha, který by měl díky své postavě ve vyhrocených utkáních dominovat.

Brankáři

Brankoviště FBC Liberec bude hájit Vít Vaníček, který měl podobně jako celý tým vynikající začátek ročníku. Bohužel ani on se nevyhnul výpadku formy, v posledních týdnech se ale „opět hlásí o slovo“. Například v posledním zápase libereckých na Vinohradech přispěl k výhře Severočechů kromě vynikajících zákroků dvěma asistencemi.
Panthers Otrokovice, 11. místo v základní části, 14 bodů

Panteři měli základní část diametrálně odlišnou od té liberecké. Otrokovice vstoupily do sezony sedmi porážkami v řadě, bodovat dokázali až v 8. kole, když vydolovali v televizním utkání bod v zápase s Pardubicemi (5:6 sn.). Těsně před Vánocemi si však Panthers vyšlápli na střešovický Tatran a překvapili ho výhrou 5:4. Od tohoto momentu otrokovičtí pravidelně přidávali body, avšak ztrátu, kterou si vytvořili v první třetině soutěže, již dohnat nedokázali. Se ziskem 14 bodů se umístili na jedenáctém místě ligového pelotonu.

Útok

Ofenziva Panterů nemá tak výrazné postavy jako liberecká sestava. Útok je ale lépe vyvážen a Severočeši se budou muset připravit hned na několik obávaných hráčů. Kanadské bodování týmu i korunu krále střelců mezi Pantery pro sebe v letošní sezoně uzmul Tomáš Sovják (14+3). Po zranění se ukazoval v dobré formě i Lukáš Uhrinovský (7+7), který odehrál jen 12 zápasů. Nejlepší bodový průměr si po návratu na hřiště udržel Jaroslav Vaněk (3+9), který zasáhl jen k osmi duelům.

Obrana

Defenzivní val se bude spoléhat na práci Michala Nagyho, který v sezoně přispěl celkem sedmnácti body (4+13). Svoje zkušenosti v bojích play down jistě hodlá naplno prodat i Václav Večeřa.

Brankáři

Pravděpodobně nejsilněji mají otrokovičtí obsazeni své brankoviště. Radovan Michajlovič patří dlouhodobě mezi nejlepší brankáře Autocont Extraligy a díky svým výkonům měl již také možnost nakouknout do reprezentačního týmu. V základní části mu statistici naměřili něco málo přes 955 minut, což je téměř stejné číslo, které svítí u libereckého gólmana Vaníčka.
Vzájemná utkání v základní části

5.10., 3. kolo,  FBC Liberec vs. Panthers Otrokovice   6:5
31.1., 18. kolo, Panthers Otrokovice vs. FBC Liberec   8:5

 
Shrnutí

Liberec má ve svém středu možná výraznější postavy, kádr Otrokovic ale vypadá rozložen rovnoměrněji. V brankovišti svedou tuhý boj Vaníček s Michajlovičem. Těžko před sérií hledat favorita na výhru. Liberečtí budou chtít navázat na úspěšné záchrany v posledních dvou letech, kdy triumfovali hned v první sérii. Otrokovičtí se jistě také budou chtít vyhnout „prodloužené“ sezoně. S jistotou se dá říci, že celá série bude velmi pikantní.

Přijďte se podívat, jak série začne. Začínáme v sobotu 7.3. v 18:00 na ZŠ Dobiášova. Druhý zápas je naplánován na neděli 8.3. v 17:00 na hale Dukla.

Štítky Liberec, Otrokovice, Panthers Otrokovice, Tatran, Mladá Boleslav, Tomáš Marek, Chodov, Jaroslav Vaněk, Michał Nagy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Liberce vstupují do play down, hostí Otrokovice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.