Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Florbalisté se radují. Po nájezdech udolali Kladno

Florbalisté Liberce mají za sebou polovinu soutěže. Tečku za touto metou napsal domácí duel s Kladnem, který přinesl drama až do konce. Nakonec se ale radovali Liberečtí, Kladno udolali v nájezdech, přesto jsou v tabulce se třemi body na posledním místě.

 

FBC Liberec vs. FBC Kladno  6:5 na nájezdy   (1:3, 2:1, 2:1 – 0:0)

Severočeši začali utkání ustrašeně a netlačili se do koncovky. Naopak Kladno vytěžilo z minima maximum a na začátku druhé třetiny vedlo již 4:1. Poté ale liberečtí zjednodušili hru a posílali na hostujícího gólmana Výtiska jeden pokus za druhým. Takové kanonádě nemohl brankář Kladna odolat, v průběhu třetí části bylo srovnáno na 4:4. Hosté poté ale opět odskočili do vedení. Hrou v šesti drželo FBC svého soupeře pod tlakem téměř dvě minuty, ale všechny pokusy zlikvidoval Výtisk. Domácím se na konci přece jen povedlo srovnat, Valešovu neúnavnou práci přetavil v trefu Tomáš Marek. V prodloužení se o vítězi nerozhodlo, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější Liberečtí a získávají dva body. V zápase se blýskl třemi body novopečený reprezentant Radek Valeš (1+2), akcie Kladna zvyšoval zejména čtyřbodový Jan Louvar (2+2).

Liberečtí ve velké bitvě udolali soupeře z Kladna, který v průběhu druhé části vedl 4:1. Dramatický duel se sladkou koncovkou náležitě ocenili tribuny, které byly i přes netradiční čas velmi slušně zaplněny. V závěru navíc vytvořili velmi bouřlivou atmosféru, která hnala domácí za vyrovnáním.

Zápas očima trenéra Lukáše Nesměráka:  “Všichni, co byli v hale, dobře ví, co chci říct. Já to ale neřeknu, nechci dostat pokutu. Smekám před svými hráči za to, jak zvládli vše, co stálo proti nim, například štěstí.”

Liberci patří se třemi body po 11. kolech poslední místo.

Góly: Pastor, Král Jan, Erler, Valeš, Marek, rozhodující nájezd Pastor
Diváci: 170

Štítky fbc, florbal, liberec, Rytíři Kladno, Bílí Tygři Liberec, florbalista, Tomáš Marek, Kanonýři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté se radují. Po nájezdech udolali Kladno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.