Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Video: Florbalová extraliga zůstává pod Ještědem

Neuvěřitelnou diváckou atmosféru a utkání, kterému nic nechybělo zažila v neděli sportovní hala Dukla. Liberec svůj mečbol využil a ve čtvrtém utkání série porazil Ostravu. Třetím vítězným utkáním tak florbalisté FBC Liberec zachránili nejvyšší tuzemskou soutěž pod Ještědem.

Utkání začalo nezáživně. Nikdo nechtěl udělat chybu. Poprvé se trefil v 5. minutě po nádherné nahrávce od Davida Böhma na střed Pavel Hůza. Hosté ale rychle odpověděli a bylo vidět, že jsou při chuti. Do konce třetiny se trefili ještě dvakrát a do kabin se odcházelo za stavu 1:3.

Na začátku 2. třetiny se hrála spíše přetlačovaná než pohledný florbal. Trápení domácí ukončil až v 8. minutě hrající kapitán Lukáš Nesměrák. Liberec ožil a snažil se více kombinovat, což šlo přes napadající obranu Ostravy velmi těžko. Domácím se vyplatil důraz a dohrávání balónu. Valeš u mantinelu nahrál na Prokopa Ferdana, který si s touto příležitostí poradil a srovnával stav utkání na 3:3. Minutu před koncem Šešulka utekl po mantinelu marně stíhán domácím hráčem a jeho střela na vzdálenější tyč zapadla do domácí brány. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:4.

Do třetí třetiny šli domácí s nasazením a touhou po vítězství, ve 4. minutě střelu Matěje Klucha dorážel Prokop Ferdan a bylo opět vyrovnáno. Po faulu Vážného Ostrava hrála přesilovku, domácí dobře bránili, bohužel 5 vteřin po konci přesilovky dostali gól a Ostrava byla opět ve vedení. V 53. minutě si Liberec vybojoval přesilovku a z ní se po skvěle trefil Matěj Klucho. A bylo opět srovnáno. Bekend Radka Valeše překvapil ani ne po minutě ostravského brankaře Robénka. A Liberec vedl.  Ostrava ale ještě stihla vyrovnat a prodloužení bylo na spadnutí.

FBC Liberec vs. FBC ČPP Software Ostrava 7:6pn

(1:3, 2:1, 3:2 – 0:0)

Branky: 5. Hůza (Böhm), 28. Nesměrák (Jar. Král), 35. Ferdan (Valeš), 44. Ferdan (Klucho), 54. Klucho (Štěpánek), 55. Valeš (Klucho), rozhodující nájezd Štěpánek – 5. Komačka, 10. Lipový (Svačinka), 11. Svačinka (Skácel), 47. Komačka (Skácel), 57. Mertha
Vyloučení: 1:2
Využití: 1:0 
Diváci: 180
Zásahy brankářů: Vít Vaníček 20/26 – Lukáš Robenek 21/27
Konečný stav série: 3:1

Liberec se ale snažil své skvělé fanoušky napínat až do samotného závěru. Prodloužení o ničem nerozhodlo a utkání šlo až do samostatných nájezdů, ve kterých zachoval chladnou hlavu v rozhodujícím nájezdu Marek Štěpánek a samozřejmě také gólman Víťa Vaníček, když chytil poslední ostravský nájezd.

Napsala redakce

Štítky Bílí Tygři Liberec, Ještěd, HC Vítkovice Ridera, HC Dukla Jihlava, David Behme, florbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Video: Florbalová extraliga zůstává pod Ještědem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.