Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jizerská 50 hlásí dva měsíce před startem vyprodáno

Počtvrté v řadě vyprodáno, opět v rekordním termínu. Přesně dva měsíce před startem uzavřeli pořadatelé registrace na 47. ročník Jizerské 50, která se pojede v termínu 10.-12. ledna 2014. Posledních několik desítek volných čísel je v prodeji ještě v síti Intersport. Mimořádný zájem je i o doprovodné závody.

Na start 47. Jizerské 50 se v lednu postaví 4 800 závodníků z 30 různých zemí, pro čtvrtinu z nich to bude na legendárním závodě premiéra. Chybět nebudou ani hvězdy dálkového běžeckého lyžování jako Thomas Alsgaard, Stanislav Řezáč, bratři Auklandové a ve hře je i účast Lukáše Bauera, který v roce 2013 dojel na třetím místě. Česká jednička bude startovat v případě, že odstoupí z Tour de Ski.

„Máme obrovskou radost, že se nám opět podařilo hlavní závod vyprodat a navíc oproti loňsku s měsíčním předstihem,“ říká Marek Tesař ze společnosti Mather Activation, která se na pořádání Jizerské 50 podílí jako marketingový partner. „V posledních letech jsme koncentrovali na servis pro o běžné účastníky – rozšířili jsme trať, oddělili od sebe závody na 50 a 25 kilometrů klasicky – a novinky chystáme i na rok 2014.“

Jizerská 50 se vyprodáním zařadila po bok nejelitnějších akcí v dálkovém běžeckém lyžování, jako jsou Vasův běh ve Švédsku, italská Marcialonga či norský Birkebeinerrennet, s nimiž zároveň tvoří seriál Swix Ski Classics. Právě ten závod v Bedřichově otevře.

Součástí víkendu 47. Jizerské 50 jsou i doprovodné závody Intersport Jizerská 25 klasickým stylem, kde počet přihlášených závodníků atakuje tisícovku; Bedřichovská 30 volně s více než čtyřmi stovkami přihlášených; dětské závody a také štafetový závod Jizerská firemní.

Štítky Jizerská padesátka, Intersport, Thomas Alsgaard, Stanislav Řezáč, Lukáš Bauer, Tour de Ski, Vasův běh, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jizerská 50 hlásí dva měsíce před startem vyprodáno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.