Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Konečná. Florbalisté Liberce po 12 letech opouštějí extraligu

Florbalisté Liberce po 12 letech opouštějí extraligu. Ve 2. kole play down prohráli sérii s nováčkem Sokolem Královské Vinohrady 1:4 na zápasy a poprvé od roku 2003 budou hrát první ligu. Vinohrady budou hájit účast v nejvyšší soutěži v baráži s poraženým finalistou první ligy, kde hraje Litvínov s celkem Start98 1:1 na zápasy.

"Série se nedá vyhrát na dva nebo tři vstřelené góly. Vinohrady byly lepší a sérii vyhrály zaslouženě. Po delší době se loučíme s extraligou a bude jen na nás, na jak dlouho," řekl trenér Jan Jánský stránkám České florbalové unie.

Severočeši, kteří skončili v základní části desátí, podlehli v 1. kole play down jedenáctým Otrokovicím 3:4 na zápasy. Teď nestačili ani na poslední tým dlouhodobé soutěže. Vinohrady po úterní výhře 2:1 dále živí naději na záchranu.

"Podali jsme naprosto nejhorší výkon v celé sérii. Za výhru vděčíme jenom Weissgärberovi v bráně, který neuvěřitelně čaroval. Byli jsme pasivní, chtěli jsme ubránit vedení 2:0 a soupeř nás poprvé v sérii přehrál," uvedl kouč Pražanů Jan Pazdera. "V celé sérii vyhrál tým, který byl aktivnější, lépe kombinoval a výhru si zasloužil. Pokračujeme dál, sezona bude dlouhá a náročná, ale na posledního soupeře se perfektně připravíme," dodal.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, florbalista, Litvínov, Česká florbalová unie, Otrokovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečná. Florbalisté Liberce po 12 letech opouštějí extraligu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.