Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec zažije florbalové derby, na Dukle se představí Boleslav

Nejbližší soupeři, velká rivalita, mnoho hráčů, kteří hájili dresy obou klubů. Tak by se dala ve zkratce nazvat bitva mezi Libercem a Mladou Boleslaví. Ač oba týmy atakují opačné póly tabulky, vzájemné zápasy bývají mnohdy dramatické až do konce.

 

Liberec stále čeká na tříbodové vítězství. Po výhře Kladna nad Pardubicemi jsou Severočeši posledním celkem, který letos neslavil triumf v základní hrací době. Proti Mladé Boleslavi navíc rozhodně nebude jednoduché toto tvrzení zvrátit. První společný zápas těchto dvou celků ale naznačil, že FBC může favorizovaného soka potrápit. Liberec totiž v devátém kole ve městě automobilů 40 minut držel nadějný stav 1:2. Poté se ale hráči BILLY BOYE prosadili několikrát v krátkém časovém sledu a nakonec zvítězili vysoko 8:2.

V klubovém bodování nedošlo k velkým změnám. Proti Bohemians totiž liberečtí vstřelili jen dvě branky, i proto je stále v čele Radek Valeš se sedmnácti body (9+8). Pozvolna stoupá produktivita Petra Pastora, který po slabším rozjezdu začíná pravidelně sbírat bodíky, celkem jich má na kontě sedm (3+4). Stejným počtem bodů se může pochlubit nejproduktivnější obránce týmu Lukáš Veselý (4+3).

Videopozvánka

Mladá Boleslav začala ročník velmi suverénně a od prvních kol se pasovala do role jednoho z favoritů soutěže. V posledním ligovém utkání ale proti tomuto tvrzení vystoupil pražský Chodov, který udělil Středočechům pořádnou lekci. Na domácí půdě totiž chodovští rozstříleli celek Tomáše Janečka v poměru 8:2. I přes to je Boleslav v těsném závěsu právě za druhým Chodovem. BILY BOY má navíc zápas s Vítkovicemi k dobru.

Týmovou produktivitu vede Petr Novotný, který vstřelil sice jen čtyři branky, hned šestnáct jich ale připravil. Se ziskem 20 bodů má náskok jediného bodíku na letní posilu mužstva Jiřího Curneye. Ten, jakožto jeden z nejlepších střelců v lize, má zápis opačný, a sice čtrnáct branek a pět gólových asistencí. V celku Boleslavi je celkem osmička hráčů, kteří již pokořili metu deseti bodů. Z libereckých florbalistů se něco podobného povedlo jen třem hráčům, kromě zmiňovaného Valeše ještě Markovi a Hůzovi.

Volná vstupenka pro dvě osoby ke stažení

Na libereckou palubovku se vrátí hráči, kteří dlouhou dobu oblékali dres FBC. V akci budou Petr Salát, Lukáš Bauer nebo Radim Křenek. Mladá Boleslav bude chtít získat další tři body k upevnění své pozice, Liberec se bude snažit napravit dojem po nepovedeném výkonu proti Bohemce v posledním kole. U tohoto derby nesmíte chybět.

Přijďte se podívat, jak utkání dopadne. Začínáme v neděli 1.12. v 18:00 na hale Dukla.

Statistika:

FBC Liberec (0-1-1-11)
BILLY BOY Mladá Boleslav (8-0-1-3)

Napsal Matěj Klucho
Foto Billy Boy Mladá Boleslav

Štítky Liberec, Mladá Boleslav, Billy Boy, Chodov, Pardubice, Kladno, Lukáš Bauer, Petr Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zažije florbalové derby, na Dukle se představí Boleslav  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.