Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec zažije oslavy 20 let florbalu na severu Čech

FBC Liberec byl založen v roce 1994. V letošní sezoně tak klub z Podještědí slaví kulaté a významné jubileum. Oslavy 20 let jsou na programu v neděli 16.2.2014 na hale Dukly Liberec. Vrcholem oslav bude extraligové utkání domácího týmu s FBC Ostrava.

Během dvacetiletého působení ušel florbal v Liberci dlouhou cestu. Tato cesta byla protkaná nejedním úspěchem. Mužům FBC se podařilo v roce 2006 vyhrát neelitní kategorii mužů na mezinárodně obsazeném turnaji Czech Open, před dvěma lety získali bronz. Stříbrnou medaili si v roce 2003 vybojovaly ženy. Florbal v Liberci slaví úspěchy zejména díky ženské složce.

CrazyGirls FBC Liberec jsou šestinásobným mistrem ČR. Všech šest titulů se vešlo do šesti sezon. V letech 2000-2006 se každoročně slavilo. Pozadu nezůstaly ani juniorky, které jsou dvojnásobným mistrem z let 2012 a 2013. Na kontě mají juniorky i ostatní medailové úspěchy. Třikrát se umístily na druhém, jednou pak na třetím místě. V chlapeckých mládežnických kategoriích se nejlépe umístily týmy starších žáků. Dvakrát starší žáci získali bronz, poprvé v sezóně 08/09. Podruhé se starší žáci radovali v loňské sezóně. Tým dorostenců se nejlépe umístil v sezóně 06/07 na 4.místě a junioři ve stejné sezóně vybojovali postup do play-off.

V neděli 16. února proběhnou samotné oslavy. Hlavním programem před samotným utkáním mužů bude turnaj mládeže a zápas “VIP“ osobností, které v minulosti hráli nebo působili v libereckém prostředí. Těšit se můžete na Petra Saláta, Lukáše Nesměráka, Tomáše Fialu, Danu Nesměrákovou (roz. Bursovou) a na mnoho dalších zajímavých tváří, které prošly naším klubem. Celý den bude bohatý na doprovodné akce a soutěže. Mezi nejzajímavější se jistě řadí možnost změřit rychlost svojí střely na speciálním trenažeru.

Víte, v jakých dresech hráli liberečtí muži před současnými dresy bez rukávů? Tuto otázku vám zodpoví přímo v prostorách Dukly Liberec přehlídka všech dresů FBC Liberec. Nebudou chybět ani dresy, ve kterých liberečtí florbalisté vyběhli na extraligová hřiště, tehdy ještě se jménem CrazyBoys.

Po celý den bude možnost zakoupit brožuru věnovanou speciálně této příležitosti. Bude se jednat o soupis nejzajímavějších momentů FBC Liberec, průlet historií nebo seznam všech hráčů, kteří kdy hráli za klub z Podještědí. Nebudou chybět nejzajímavější úryvky z rozhovorů s osobnostmi klubu, kterými se FBC Liberec prezentuje na svých stránkách a díky nimž propaguje celou akci.

Během oslav 20 let klubu budou probíhat hned několik soutěží. Mimo jiné i kvíz z historie klubu a soutěž o nejlepší transparent, který je třeba si předem připravit. Do soutěže jsme připravili velmi hodnotné ceny.

Na závěr si dovolíme Vás pozvat pod záminkou zvědavosti. Na samotné utkání je připraveno speciální překvapení, která nemá ve florbale obdoby. Pokud Vás zajímá, o co jde, neváhejte a přijďte oslavit speciální výročí s námi, vstup je zdarma. Budeme se těšit!

Program:       
9:00 zahájení turnaje dětí    
14:30 ukončení turnaje, vyhlášení o druhé přestávce utkání mužů 
15:00 utkání osobností klubu a VIP 2x20 minut přestávka - soutěž 
17:00 utkání mužů s FBC Ostrava 
    1. přestávka - uvedení do Síně slávy
    2. přestávka - vyhlášení soutěží

Doprovodné akce v prostorách sportovní haly Dukla:
- Galerie dresů
- Fotogalerie klubu
- Přehlídka úspěchů
- Stánek Adidasu, FloorballPlayeru, Fanclub FBC Liberec
- Rychlost střely a další dovednostní soutěže
- Ochutnávka vín
- 14:00 – 17:00 – hudební skupina Aura

Štítky Liberec, slavnost, florbal, Česko, soutěž, FBC Ostrava, Dukla Liberec, Podještědí, Czech Open, Aura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zažije oslavy 20 let florbalu na severu Čech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.