Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Liberečák Jan Veselý na Dakaru končí. S motorkou spadl do kaňonu

Po náročné třetí etapě Rally Dakar prořídly řady českých účastníků. Smůla se lepila na paty oběma libereckým motocyklistům. Davida Pabišku zbrzdil nekvalitní benzín v nádrži. Ještě hůře dopadl Jan Veselý, který už v soutěži nepokračuje. V druhé polovině třísetkilometrového měřeného úseku spadl ze srázu.

"Vypadl jsem. Spadl jsem do kaňonu, ze kterého nešlo vyjet. Stejně jako Faria, Patronelli a jiní. Nic mi není, ale stroj musí vytáhnout helikoptéra," napsal krátce po nehodě vedení týmu Bonver Dakar Project motocyklista. Pro Jana Veselého tak Dakar končí po třech dnech.

Krušné chvilky si v úvodu úterní etapy prožil také David Pabiška. „Na začátku motorka, zřejmě díky nekvalitnímu benzínu, vůbec nejela. Všichni mi ujížděli na maximální rychlost, ale naštěstí jsem hodně stáhnul v techničtějších pasážích v řečištích. Po 177 kilometrech měřeného testu jsme natankovali a na motoru to bylo hned znát. Motorka konečně jela 160 a ne 130 jako na začátku,“ popsal libereckých matador a dodal: „Ve finále mi odešlo ovládání roadbooku, takže jsem si ho musel převíjet ručně a to není zrovna ideální. Nicméně jsme v cíli, jedeme dál a to je důležitý.“

David Pabiška i přes potíže s benzínem zajel sedmadvacáté místo s hodinovou ztrátou na nejrychlejšího Barredu. V průběžném pořadí je Pabiška ještě o dvě pozice výše.

Štítky Rallye Dakar, Jan Veselý, David Pabiška, benzín, BONVER DAKAR PROJECT, v.o.s., soutěska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečák Jan Veselý na Dakaru končí. S motorkou spadl do kaňonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.