Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Liberecké Crazyny pokořily Vinohrady

Crazyny se vydaly na další ligový zápas do Prahy, kde se utkaly s týmem z Královských Vinohradů. Po neúspěšném semifinále poháru si chtěly vylepšit reputaci.

 

 

Začátek se Liberci vůbec nepovedl. Už po 43 vteřinách se podařilo Tvrzníkové dopravit míček do branky Vokaté. Crazyny ale našly rychlou odpověď a na začátku 3. minuty se téměř z půlky trefila Koníčková po nahrávce od Kabelákové. Liberec si vytvářel mnoho šancí a také jednu z nich v 7. minutě využila Mlejnková po krásné nahrávce od Leierové. Po necelé minuté zafungovala souhra sester Hubáčkových, kdy Terka přes celou šířku hřiště našla Zuzku a ta ze vzduchu uklidila míček za záda Obselkové. Na 1:4 upravovala kapitánka Leierová, která si párkrát vyměnila míček s Mlejnkovou a přesnou střelou navýšila vedení Liberce.

Další branku přidala Z. Hubáčková, která využila zmatku před brankou, a na světelné tabuli svítilo skóre 1:5 pro Liberec. Crazyny přidaly do konce třetiny ještě jednu branku, kdy se minutu a půl do konce krásnou střelou prosadila Bednářová po nahrávce od Mlejnkové a Bednářová tímto zaznamenala první extraligovou trefu. Do šaten se tak šlo za stavu 1:6 ve prospěch Liberce.

2. třetina nám toho moc nenabídla, hned ze začátku třetiny sice padl gól do vinohradské sítě, ale nebyl uznán kvůli nedovolenému zákroku, který jej předcházel, proto se stav neměnil a na ukazateli skore stále svítilo 1:6 ve prospěch Crazyn. V této třetině pak liberecké hráčky dobývaly branku soupeře, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Stejně tak Vinohrady si vytvořily pár slibných akcí, ale a jim se nepodařilo dostat míček za záda Vokaté, ač vteřinu před koncem se jim naskytla obrovská příležitost, kterou jim překazila siréna hlasajíc konec třetiny. 2. dějství tedy skončilo tak jak začalo.

Ve 3. třetině došlo ke střídání brankářek na liberecké straně. Svůj debut si v dresu Liberce odbyla z Chodova hostující Andrea Hrubá. Vinohrady dostaly krátce po zahájení třetiny možnost přesilové hry po faulu Koníčkové za nedovolené vrážení. Napřed to byly ale Crazyny kdo měnil skore, v oslabení se totiž prosadila Mlejnková, kterou do protiútoku vyslala Leierová, a první jmenovaná nádherným lobíčkem usměrnila míček za záda Obselkové. Vinohradům se ale záhy podařilo v přesilovce snížit, když Hrubou překonala Petřeková. Další gól do sítě Liberce vsítila Macurová, která se trefila k druhé tyči. O 2 minuty později předložila Leierová již potřetí míček Mlejnkové, která se opět nemýlila a po kličce zkompletovala hattrick. Utkání tak skončilo 8:3 pro Crazyny, které si z Prahy odváží další 3 body do extraligové tabulky.

Goly: Vinohrady:  00:43 Aneta Tvrzníková (Monika Petřeková), 44:39 Monika Petřeková (Aneta Tvrzníková), 46:20 Zuzana Macurová. Liberec:  02:03 Hana Koníčková (Simona Kabeláková), 06:21 Michaela Mlejnková (Klára Leierová), 08:27 Zuzana Hubáčková (Tereza Hubáčková), 11:36 Klára Leierová (Michaela Mlejnková), 13:31 Zuzana Hubáčková, 18:38 Kristýna Bednářová (Michaela Mlejnková), 43:47 Michaela Mlejnková (Klára Leierová), 50:10 Michaela Mlejnková (Klára Leierová)

Napsala Andy Hrubá, Míša Mlejnková

Štítky Vinohrady, Michaela Mlejnková, FC Slovan Liberec, Praha, Hana Koníčková, Zuzana Macurová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké Crazyny pokořily Vinohrady  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.