Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecký florbal opustila legenda – zemřel Václav Vrána

Smutná zpráva zasáhla liberecký florbal, zemřel Václav Vrána. Muž, který pomáhal šířit slávu florbalu v Liberci, podílel se na budování extraligového klubu a jako první v historii dovedl mužské áčko do až do vyřazovacích bojů. Informaci přinesly stránky FBC Liberec.

Václav Vrána byl neodmyslitelně spjatý s florbalem na Liberecku, kdo tady někdy tento sport hrál, znal ho. Učil na základce ve Vesci a vedl tamní florbalový tým. A právě tam se v roce 1999 zrodila i jeho činnost v současném extraligovém klubu. „Pan Vrána za mnou tenkrát přišel, že má pár šikovných hráčů a jestli by bylo možné je zapojit do struktur klubu. Slovo dalo slovo, a protože lidí, kterých tehdy mladému sportu věřilo, nebylo mnoho, nabídl jsem Vaškovi podílet se na dění v celém klubu,“ zavzpomínal pro klubový web zakladatel FBC Liberec Tomáš Erben.

Vrána začínal jako trenér starších žáků, ale trénoval i áčko, se kterým se jako první v historii probojoval do playoff. Jako trenér se podílel na výchově mládežnických týmů klubu a pomohl budovat i administrativní část klubu.

„Pamatuji si ho jako velice poctivého člověka, který dělal věci naplno. Byl stará škola a někteří ho měli za blázna, ale vše, na co sáhl, mělo řád! I když přestal v FBC pracovat, nadále sledoval dění v klubu i na hřišti,“ přidal bývalý trenér FBC Vladimír Ježek.

Poslední rozloučení s Václavem Vránou proběhne ve čtvrtek ve 14 hodin v kostele Sv.Antonína Paduánského v Ruprechticích.

Autoři

Štítky vrána, fbc, Liberec, trenér, florbal, Václav Vrána, Tomáš Erben, Antonín z Padovy, Liberecký kraj, Vladimír Ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký florbal opustila legenda – zemřel Václav Vrána  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.