Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecký jezdecký klub oslavil skokovým závodem padesátiny

V několika kategoriích podle stupňů obtížnosti změřili své síly jezdci na koních v neděli 22. června v Jezdeckém klubu Liberec. Uspořádáním prvního ročníku Skokových závodů Liberec oslavil klub své padesátiny.

Jak za pořadatele prozradila Jana Kendiková mladší, druhou akcí k abrahámovinám jezdeckého klubu budou 30. a 31. srpna závody, pojmenované po ženě, která klub před padesáti lety v Liberci založila – Memoriál Heleny Krásové O pohár města Liberce.

Překážky až do výše 110 centimetrů zdolávalo v neděli bezmála 30 koní, převážně z Libereckého kraje. Nejobtížnější kategorii (výška 110 centimetrů) vyhrál kůň Victory s jezdkyní Vladislavou Ciprovou z Jezdeckého klubu Pastviny. Zabodovali ale i domácí žokejové. Bronzovou medaili si ve druhé kategorii (skoky přes překážky ve výšce 90 centimetrů) odnesla 15letá naděje JK Liberec – Kateřina Hellmichová v sedle kobylky Beatrice.

Medaile vítězům předával náměstek primátorky pro školství a kulturu Kamil Jan Svoboda, který závody ve skocích zaštítil. „Koně mám rád. Jezdívám pravidelně i na Velkou pardubickou. Jezdecký klub v Pavlovicích je jediný v Liberci, vychovává nové talenty, nabízí dětem smysluplnou náplň volného času a připravuje zajímavé akce, které učí nejmenší lásce ke zvířatům. Proto si zaslouží i podporu města Liberce,“ řekl náměstek Kamil Jan Svoboda. „Závody jsou dobrou příležitostí k tomu, aby zde celé rodiny strávily hezké odpoledne. Nenechal jsem si je s dětmi ujít,“ doplnil.

Jezdecký klub Liberec byl založen v roce 1964 pod názvem Tělovýchovná jednota družba Harcov Helenou Krásovou. Na počátku 70. let získal hlavní, dnes administrativní budovu, která byla tehdy v dezolátním stavu. Za pomoci města a dobrovolníků z řad členů se podařilo budovu opravit a postavit sportovní stáj a postupně vybudovat celý areál. Dodnes se klub podílí na rozvoji jezdeckého sportu, výchově mladých talentů, a organizuje také významné sportovní a společenské akce.

Napsala Iveta Benáková

Štítky Liberec, Kamil Jan Svoboda, Velká pardubická, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký jezdecký klub oslavil skokovým závodem padesátiny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.