Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Liberečtí Rebelové se stávají mistry

O Liberci se v prognózách příliš nemluvilo, nicméně to byly Rebelové z podhůři Ještědu, kteří se v neděli radovali ze zlatých medailí a slavnostního talíře pro šampiony Liberecké ligy mužů. Štěstí z hráčů přímo sálalo. Michal Bezucha s Janem Bittnerem se shodují na tom, že je to především obrovsky cenné týmové vítězství.

Vrchol Liberecké ligy mužů nabízí tradičně velice zajímavé a vyhrocené zápasy, některé týmy jdou s posilami z Áčkových týmů, kteří nastupovali ve vyšších ligách. Na posledním turnaji Rebelové vyhrávali oba zápasy proti TJ Turnov ,,B" a vlkům z Frýdlantu.  Přičemž Rebelové zhasli naděje Koberov. ,,Finálové zápasy byly na vysoké úrovni, hra byla tvrdá, rychlá a senzačně vyhrocená, oba týmy hráli krásný florbal! " říká rebelský útočník Jan Bittner

Velkou radost z historicky prvního titulu neměli jen hráči a tři sta fanoušků v Rebelské aréně, ale také nejvyšší vedení libereckého florbalu.

Prezident klubu Jan Bitterlich v proslovu v kabině novopečených mistrů potvrdil, jak moc si tohoto úspěchu važí a cení. ,,Od první chvíle jsme šli do ligy za tím cílem, že vyhrajeme celou soutěž což se nám povedlo. Vytvořili jsme překrásnou sérii 12 vítězství, což bereme jako další úspěch a motivaci na sobě nadále pracovat. Moc si toho titulu vážíme a už teď se nemůžeme dočkat na vyšší ligu. " řekl prezident klubu Jan Bitterlich který hráče vybídl k tomu, aby na sobě neustále tvrdě makali na tréninku. ,, Věřím, že brzy zaútočíme na tu nejvyšší soutěž," zdůraznil Bitterlich.

Kapitán Michal Bezucha potvrdil, že Rebelové získali zlaté medaile hlavně díky kolektivnímu pojetí.

,,Možná jsme neměli v týmu individualisty jako jiné silné celky v soutěži. Ale v průběhu celé sezóny jsme hráli vždy kolektivně. Všichni hráči podřídili své individuální dovednosti kolektivu, což nás vyneslo až na samotný vrchol. I z tohoto pohledu má celkové prvenství pro celý liberecký klub obrovskou cenu " podotkl Michal.

Kapitán mistrů Michal Bezucha: V podstatě jsme neměli konkurenci

Kapitán Michal Bezucha je lídrem týmu necelý rok. A ihned dokázal s týmem vyhrát letošní titul v Liberecké lize.  ,,Je to paráda. V létě nám přitom nikdo moc nevěřil, že bychom mohli udržet první příčku natož soutěž vyhrát. Během celé sezóny jsme se ale neustále lepšili. Ačkoliv některá utkání jsme vyhráli s trápením, tak jsme ukázali, že v této sezóně nemáme konkurenci, Jsme Mistři!" radoval se centr Michal Bezucha.

Co Vám problesklo hlavou, když jste porazili Frýdlantské vlky a Turnov?

Na tyto okamžiky se nezapomíná, byl to neskutečně skvělý pocit. A to i kvůli tomu, že v hale byla opravdu skvělá kulisa. Tři sta fanoušků všechny zápasy fandili, moc jsme si to užívali a chtěl bych jim za to i poděkovat!Byl v sezóně moment, kdy jste museli opravdu sáhnout na samé dno sil?

Když naše zápasy byly více a více sledované, tak jsme se stávali opravdu precizní a důslední v každé maličkosti. A výsledkem bylo, že jsme dvakrát zaváhali a to nás přinutilo k tvrdším tréninkům. Na samé dno šáhne úplně každý tým, některý si to vybere na začátku sezóny nebo ke konci. My jsme si to vybrali ke konci.

Když už máte po sezóně, můžeme někde ještě vidět Rebely?

Určitě nás budete moci vidět na harcovské lize, kterou pořádá Vysoká škola technická tady v Liberci. Následně nějaké české turnaje, které jezdíme každoročně a taková největší zajímavost, kde nás budete moci vidět je na Slovensku v překrásném městě Nitra, kde odehrajeme velice kvalitní a precizně provedený turnaj s názvem ZoborCup.

V poslední řadě Rebelové děkují veškerých partnerům a sponzorům, kteří je letošní sezónu podporovali a doufají, že spolupráci bude probíhat i příští rok.

Napsal Jan Bittner

Štítky Liberec, Evžen Boček, Ještěd, soutěž, Turnov, Frýdlant, Koberovy, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Bittner

Děkujeme!

Sobota, 12. dubna 2014, 12:18Odpovědět

Liberečtí Rebelové se stávají mistry  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.