Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Mistři Evropy i mistr světa mezi přihlášenými do Rally Bohemia

Pořadatelé Rally Bohemia, která odstartuje už o nadcházejícím víkendu, zveřejnili kompletní seznam přihlášených posádek. V seznamu přihlášených najdeme kompletní domácí špičku rally, ale nechybí několik dalších velmi zajímavých jmen.

 

Se startovním číslem 1 je zapsána posádka továrního týmu Škoda ve složení Jan Kopecký – Pavel Dresler s vozem Škoda Fabia Super 2000. Úřadující mistři Evropy v rally Kopecký s Dreslerem v letošním roce úspěšně závodí v Asijsko-pacifickém šampionátu rally rovněž se Škodou Fabia Super 2000.

Na Rally Bohemia budou usilovat o obhajobu loňského vítězství. Pomoci by jim v tom měli jejich týmoví kolegové Sepp Wiegand a Frank Christian z Německa na stejném voze, kteří by posádce mistrů Evropy mohli krýt záda se startovním číslem 3. Se třetí a také velmi rychlou Škodou Fabia Super 2000 odstartuje italská mistrovská posádka Umberto Scandola – Guido D’Amore, kteří budou mít na dveřích svého vozu startovní číslo 5.

Nikdo z výše jmenovaných si ale nemůže být jistý tím, že jej na jeho cestě za úspěchem na Rally Bohemia nebude ohrožovat posádka úřadujících mezinárodních mistrů ČR v rally Václav Pech jun. – Petr Uhel, startující s vozem Mini John Cooper Works S2000.

Rally Bohemia v tomto roce ale premiérově hostí i Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, kde i letos zcela dominuje posádka Jiří Kalista – Michal Šofr s vozem Subaru Legacy RS. Ti dokáží na rychlostních zkouškách zajíždět časy, za něž by se nemuseli stydět ani jejich kolegové se soudobými vozy v TOP 10.

Pořadatelé letošní Rally Bohemia Legend si pro diváky připravili doslova bonbónek v podobě startu posádky Sandro Munari – Giuseppe Volta s vozem Lancia 037. Ital Sandro Munari v roce 1977 s vozem Lancia Stratos HF zvítězil ve světovém šampionátu v rally v hodnocení jezdců a Rally Bohemia má tu čest, že mezi přihlášenými může takovouto hvězdu přivítat. Munari pojede ve voze společně s dobře známým mecenášem historického závodění a majitelem velké sbírky historických soutěžních vozů Lancia a Fiat Giuseppe panem Voltou

Toto byl jen velmi krátký výčet těch největších hvězd na letošní Rally Bohemia, která startuje už v pátek 11. července v Mladé Boleslavi. Startovní pole soudobých automobilů čítá celkem 60 posádek, historických 32 posádek a v Rally Bohemia Legend se divákům ukáže celkem 36 automobilů. Celkem tedy při Rally Bohemia 2014 vyrazí na tratě rychlostních zkoušek 128 soutěžních automobilů.

Napsala redakce

Štítky Rallye Bohemia, Evropa, rallye, Škoda Fabia, Sandro Munari, Jan Kopecký, ŠKODA AUTO a.s., Giuseppe Volta, Česko, Sepp Wiegand

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistři Evropy i mistr světa mezi přihlášenými do Rally Bohemia  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.