Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Modřicko-jablonecké duo finišuje přípravy na Radouňskou rallye

V nabité konkurenci, tentokrát bez většiny zahraničních posádek, se o nadcházejícím víkendu představí na startu Radouňské rallye posádka BMW M3 Jan Vonka – Tomáš Pfajfr. Modřicko-jablonecké duo bojuje o nejvyšší příčky ve skupině A5.


„Zatím průběžně držíme druhé místo ve třídě A5 v celkovém hodnocení za Pawlem Bisem o 40 bodů. A protože ani jeden z našich soupeřů nebude startovat na Radouňské rallye, mohli bychom se, pokud se zdaří, vyšvihnout do čela absolutního hodnocení v naší třídě,“ popsal před startem spolujezdec Tomáš Pfajfr.

Modré BMW před startem dozná ještě několika změn. „Čekáme na diodová světla a měli by jsme nasadit nové rallyové závodní pneumatiky, které jsme dosud nepoužívali a očekáváme, že nám pomohou k lepšímu času na rychlostní zkouškách,“ popsal pilot Jan Vonka.

Další soutěž Českomoravského poháru rallye v řadě hlásí plný seznam přihlášených. Zatímco v Opočně se na tomto faktu významnou měrou podílely posádky ze sousedního Polska, na Radouňskou rallye se přihlásily pouze tři dvojice od našich severních sousedů. Důvodem je termínová kolize s Rajdem Polskim. Na startu by se měla představit více než stovka posádek z České republiky.

„Čekáme krásné rychlostní zkoušky v Jižních Čechách. A těším se další zkušenosti na nových pneumatikách Pirelli, kdy se tak vracím zpět k osvědčené značce, na které jsme jezdil na FIA GT s vozidly Porsche,“ dodal pilot.

Radouňská rallye 2014 odstartuje v pátek ve 20:00 z náměstí v Nové Včelnici, do první zkoušky pak posádky vyrazí ve 20:23. Vítěze budeme znát další den před čtvrtou hodinou odpolední.

Štítky rallye, Jan Vonka, BMW M3, BMW, Porsche, Pirelli, FIA GT, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modřicko-jablonecké duo finišuje přípravy na Radouňskou rallye  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.