Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pech ovládl Setkání mistrů, Kankkunena nepustila na start nemoc

Úřadující český mistr v automobilových soutěžích Václav Pech s vozem Mini Cooper WRC ovládl exhibiční Setkání mistrů, které se jelo tradičně v Sosnové u České Lípy. Pech se musel do finále v kategorii rallye probojovat až z finále B, ale poté ovládl i rozhodující jízdu a zvítězil.

Porazil slovenského účastníka mistrovství světa Jaroslava Melichárka s fiestou WRC. "Celý den jsem jezdil pomalejší časy než můj soupeř, ale ve finále se nám podařilo doladit některé detaily na autě a já navíc neudělal při jízdě jedinou chybu," řekl Pech spolupracovníkovi.

Úspěšný den korunoval Pech v takzvaném superfinále, ve kterém porazil Filipa Šmída, vítěze kategorie autokrosových bugin.

Hlavní hvězdou akce byl čtyřnásobný rallyeový mistr světa Juha Kankkunen z Finska, který ale na severu Čech onemocněl a v závodním programu nakonec chyběl. Pětapadesátiletý Seveřan se však i proti doporučení lékařů na okruhu krátce objevil v exhibičních jízdách s vozy Škoda Fabia WRC a Lancia Delta, za jejímž volantem získal druhý titul mistra světa v roce 1987.

V exhibiční části Setkání mistrů se fanouškům předvedl motocyklový jezdec Lukáš Pešek a také otec se synem Břetislav a Tomáš Engeové, kteří usedli za volant historického opelu. Jediný český pilot F1 v historii obsadil se stejným strojem třetí místo v hodnocení historických automobilů.

Napsala ČTK

Štítky Václav Pech, Juha Kankkunen, finále, Mini John Cooper Works WRC, Česká Lípa, Mistrovství světa v rallye, Jaroslav Melichárek, Finsko, Opel, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pech ovládl Setkání mistrů, Kankkunena nepustila na start nemoc  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.