Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dvě utkání během jediného odpoledne. Svátek florbalu se blíží

Velký florbalový předvánoční den čeká na liberecké fanoušky 22. prosince. Liberečtí muži i liberecké ženy budou netrpělivě vyhlížet týmy z Vítkovic, které přijedou na sever Čech změřit síly s domácím FBC. Florbalový svátek startuje utkáním žen ve tři odpoledne, muži vyběhnou na palubovku o tři hodiny později.

CrazyGirls Liberec - 1.SC WOOW Vítkovice

V posledním extraligovém zápase (24.11.) před Mistrovstvím světa porazily liberecké hráčky FBC Ostravu poměrně jasným výsledkem 6:2. Ještě v měsíci listopadu, konkrétně 30.11., vybojovalyCrazyny postup do semifinále Poháru České pojišťovny na půdě Orlicko-Třebovska. Crazyny strávily reprezentační přestávku na pátém místě extraligové tabulky s celkovým počtem 26 bodů.

FBC CrazyGirls Liberec se mohou gólově spolehnout na kapitánku Kláru Leierovou se třinácti vstřelenými brankami a na vysoce produktivní obránkyni Simonu Kabelákovou s jedenácti vstřelenými brankami.

Aktuálně druhý tým extraligové tabulky, který dokázal porazit i mistryně z Herbadentu udělil Crazynám v první kole slušný debakl 12:2 a jistě tento výsledek budou chtít potvrdit. Vítkovice mají celkově 34 bodů a ztrácejí jen jediný bod na vedení. Před reprezentační pauzou Vítkovice vysoko přehrály své soupeřky z Ostravy (11:0) a z Olomouce (8:2).

Jejich nejproduktivnější a z hlediska soupeřů nejnebezpečnější hráčkou je matadorka Monika Léblová se sedmnácti góly a šesti asistencemi. Ovšem ani méně zkušené hráčky široké vítkovické sestavy nezaostávají a tím představuje vítkovická ofenziva drtivou sílu. Nutno podotknout, že se mohou opírat o skvělé výkony velezkušené Lenky Kubíčkové v brance.

Shrnutí

Bude to tedy souboj jasně suverénního celku se širokou základnou, proti nevyrovnaným výkonům úzkého kádru Crazyn. Doufejme, že se všechny zraněné hráčky dají do pořádku. Vítkovice určitě neponechají nic náhodě a budou si chtít odvézt plný počet bodů. Zabojují Crazyny, seberou body jasnému favoritovi a odčiní tak debakl z prvního střetnutí? To se můžete přijít podívat 22.12. od 15:00 na halu Dukla Liberec.

FBC Liberec - 1.SC WOOW Vítkovice

Po ženském utkání dostanou prostor muži. Těm se v letošní sezoně nedaří sbírat body. Povedlo se jim to ze čtrnácti případů jen dvakrát, a sice v domácím utkání s Kladnem (6:5 na nájezdy) a v Brně (4:5 po prodloužení). Se ziskem tří bodů jsou Severočeši na posledním místě a mohou velmi reálně hovořit o účasti v play down. Jedenácté Kladno je však na rozdíl jediné výhry od FBC, neboť zatím získalo šest bodů.

V týmovém bodování je za neohroženým Radkem Valešem (11+8) stále dvojice Tomáš Marek (8+6) a Pavel Hůza (5+6). Čtvrtým v pořadí je nejproduktivnější zadák Lukáš Veselý, který atakuje hranici deseti bodů. Zatím si připsal devět záznamů za pět branek a čtyři asistence. Dvěma asistencemi se v posledním domácím duelu libereckých připomněl Jan Krupička, který má na svém kontě aktuálně čtyři body (1+3).


Vítkovice začali sezonu přesvědčivým vítězstvím nad Kladnem (9:0). Po něm ale následovalo velmi špatné období, kdy vítkovičtí ze čtyř zápasů vydolovali pouze dva body. Bídné výsledky a koncovka mužstva nakonec stála místo trenéra Radomíra Mrázka, jednoho z nejzkušenějších koučů v českém florbalu. Po trenérské rošádě však vítkovická loď nastavila správný kurs a momentálně míří tabulkou výše. Plný počet z posledních tří utkání budiž důkazem vítkovického obratu.

Produktivitu mužstva ovládá Zdeněk Žák, který zaznamenal celkem 14 bodů (11+3). S jedenácti přesnými trefami je zároveň nejlepší střelec mužstva. Za ním jsou v závěsu pravidelně bodující forvardi Lukáš Hájek (7+6) a Lukáš Hrubý (5+7). Velmi dobře se prosazují i obránci Lukáš Veltšmíd (8+4) a Jakub Hubálek (6+6). Podporu zadních řad navíc podporuje po přesunu na beka Robin Žydel, který v posledních zápasech nasbíral hned šest bodů (3+3).

Shrnutí

Vítkovice po zpackaném úvodu začínají připomínat celek, který obhajuje mistrovský titul. Do Liberce tedy přijede soupeř jména nejzvučnějšího. Velmi dobře technicky vybavený celek narazí v Liberci na tuhý odpor domácího FBC, které bude chtít podobně jako v minulé sezoně připravit pro florbalové fanoušky Vánoční překvapení. Před rokem totiž Liberec zvítězil v domácím prostředí 8:7 nad pražským Chodovem.

Přijďte se podívat, jak utkání dopadne. Začínáme v neděli 22.12. v 18:00 na hale Dukla.

 

Štítky florbal, Vítkovice, Liberec, Česko, Kladno, FBC Ostrava, Generali Česká pojišťovna, Herbadent s.r.o., Dukla Liberec, Tomáš Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě utkání během jediného odpoledne. Svátek florbalu se blíží  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.