Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Rebelové zažijí bitvu o udržení první příčky

Velká rivalita, mnoho hráčů, kteří hájí v dresech barvy svého města. Tak by se dala ve zkratce nazvat bitva mezi libereckými Rebely, kteří vyzývají Český Dub a Varnsdorf. Ač každý tým atakuje opačný pól, tak vzájemné zápasy bývají mnohdy dramatické až do konce.

Rebelové v posledních zápasech kralují v liberecké lize mužů. Neznají přemožitele, který by dokázal přerušit sérii již dvanácti vítězství v řadě, která trvá od října 2013. Na posledním domácím turnaji liberecký tým porazil FBK Českou Lípu 5:4, která ovládala čelo tabulky, tak i TJ Sokol Bzí 8:5 a rebelové tím obsadil první pozici v tabulce s náskokem tří body před týmem z České Lípy .

Klubové bodování stále ovládá nejproduktivnější útočník Lukáš Kysela, který nastřádal čtyřicet sedm bodů, přičemž má na svém kontě 30 gólů a 17 nahrávek. Za ním je kapitán týmu Michal Bezucha, který má již krásných 44 bodů. Zajímavou bilancí se může pochlubit nejmladší hráč týmu Jan Bittner, který si v posledních dvou zápasech připsal tři body (1+2) a zažívá tak nejlepší období dosavadní sezóny.

První zápas liberečtí Rebelové odehrají s Českým Dubem, kterému se velice daří, ačkoli začátek sezóny nebyl dle odborníků, tak i vedení týmu. V posledních zápasech porazili SK Paintball Varnsdorf 22:9 a Frýdlantské vlky 11:3 a těmito výhrami se Český Dub posunul na 6. pozici v tabulce. Druhý zápas Rebelové odehrají s Varnsdorfem, který dlouhodobě zakotvil na poslední příčce v tabulce se dvěma body.

„Do konce sezóny zbývá ještě 6 zápasů a již tento víkend odehrajeme další dvě utkání, která nás možná zase přiblíží k našemu cíli a to je stát se mistrem ligy a postoupit o ligu výše. V první víkendovém utkání nás čeká tým z Českého Dubu. Tento tým hraje svou hru, která nám moc nevyhovuje a navíc mají dost rychlých a šikovných hráčů vč. hráče který vede kanadské bodování celé ligy, tak je i nejlepším střelcem a navíc se velmi špatně brání. Ve druhém utkáním jsem jasným papírovým i herním favoritem. Sázkové kanceláře na vítězství našeho týmu ani kurz nevypisují, tým Varnsdorfu je v tabulce absolutně poslední s pouhými dvěma body. Cílem v tomto utkání je jednoznačně se velmi rychle dostat do zápasové pohody a to pomocí několika vstřelených branek a dobrou práci v obraně se pokusit zajistit brankáři odchytat zápis bez obdržené branky. Přesto bude důležité hráče upozornit na to bychom nic nepodcenili. Chceme vyhrát oba zápasy a prodloužit tak neskutečnou sérii vítězných zápasů v řadě na číslo 14. Všichni fanoušci SK Rebels dorazte, budeme potřebovat Vaší podporu! “ říká kapitán Michal Bezucha.

Turnaj začíná v sobotu 8. března v hale míčových sportů Tipsport arény. První zápas mezi Rebely a Českým Dubem začíná již v 9 hodin, následující zápas proti Varnsdorfu startuje v 11:50. Vstup zdarma, hostesky zajištěny.

Napsala redakce

Štítky rebels, florbal, Varnsdorf, Český Dub, Česká Lípa, Česká obec sokolská, Tipsport, Evžen Boček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rebelové zažijí bitvu o udržení první příčky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.