Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Světový šampionát ve freestyle motocrossu míří do Liberce

Už se to blíží! Mistrovství světa ve Freestyle motocrossu se po roční absenci představí divákům v České republice a potřetí bude tento jedinečný světový podnik hostit liberecká Tipsport Aréna. To nejlepší ze sportu zvaného Freestyle motocross (FMX) Vás čeká 8. listopadu v Tipsport Aréně v Liberci.

Pod hlavičkou nejvyšší motocyklové sportovní autority FIM čeká na diváky v Liberci extrémní podívaná. Aktuálně nejlepší jezdci světa se utkávají mezi sebou v boji o světové body o titul mistra světa. V Liberci půjde opravdu do tuhého, jelikož nás čeká předposlední večer seriálu Mistrovství světa a Libor Podmol chce na domácí půdě nejen zaútočit na vedoucího jezdce Davida Rinalda, ale i získat bodový náskok a poslední večer v Bulharsku získat svůj druhý titul mistra světa. 

Čeká Vás skvělý program a nádherná dech beroucí podívaná na jezdce, kteří si pohrávají s fyzikálními zákony. To vše a ještě mnohem víc za doprovodu hudebních, světelných a pyrotechnických efektů. 

Seriál „NIGHT of the JUMPs“ je nejstarším a nejúspěšnějším sériovým závodem FMX v Evropě. Více než dva miliony diváků navštívilo tyto závody v posledních 10 letech. Závody NIGHT of the JUPMs se jezdí v 10 zemích světa a od roku 2007 i v České republice. Těchto závodů se účastní celosvětová špička. Mezi světovou elitou se prosadil i český jezdec Libor Podmol, který v roce 2010 získal titul Mistra světa, stal se 4x vícemistrem světa a v neposlední řadě získal zlatou medaili z legendárních X-Games 2013.


Vítěz prestižních X-Games a horký kandidát na titul Mistra světa Libor Podmol zavítá do Liberce.

Letos nezadržitelně útočí na stupínek nejvyšší a právě v Liberci Libor potřebuje plný bodový zisk, aby se přiblížil k druhému titulu mistra světa v FMX. Libor je aktuálně druhý za vedoucím Davidem Rinaldem. Ovšem vyhrát nebude v Liberci vůbec jednoduché! Do seriálu „Night of the Jumps“ se vrací mistr neobvyklých triků Australan Rob Adelberg, který vyhrál prestižní zastávku série Red Bull X-Fighters v zemi "vynálezců" FMX v USA. Navíc se po zranění vrací trojnásobný Mistr světa Remi Bizouard, který tvrdě trénoval, aby se dostal zpět do optimální formy.

Skutečný hvězdný večer v podobě mistrovských závodů nejlepších FMX jezdců světa, známých např. z X-Games a X-Fighters, kteří spolu svedou další ostrý souboj v závodě FIM Mistrovství světa v FMX Night of the Jumps , tentokrát v liberecké Tipsport Aréně.

Velkolepé FMX závody doplní pestrý doprovodný program, ve kterém se odehrají soutěže ve skoku do výšky „Highest Air“ a kombinace superkrosu a FMX „Race & Style“. Race & Style je disciplínou, která v sobě kloubí superkros a freestyle motocross, jde tedy o závod dvou jezdců, kteří absolvují trať na čas a k tomu conejstylověji v duchu freestyle motocrossu. Skok do výšky „Highest Air“ je parádní disciplínou Libor Podmola, který za ni získal kompletní medailovou sbírku na letošních X-Games (zlato z Německa, stříbro z USA a bronz z Brazílie). V neposlední řadě bude v Liberci k vidění česká špička na kolech BMX a MTB v disciplíně freestyle. Těšit se můžete na nejtěžší triky i dvojité salto vzad (backflip) a dvojité salto vpřed (frontflip).

Fanoušci mají jedinečnou možnost osobně se setkat s přítomnými hvězdami FMX v rámci „Pit Párty“, která proběhne před mistrovským závodem. Po skončení akce jsou jezdci okamžitě k dispozici přítomným fanouškům na přichystané autogramiádě a poté se přesouvají na After party, která se bude konat v music klubu Ďábelská Huť.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro.cz.  Vstupenky jsou slosovatelné a každý z návštěvníků má šanci vyhrát nejvšestrannější kameru na světě GoPro, která se nezalekne žádného extrémního natáčení.

Seznam FMX jezdců:

Remi Bizouard (FRA) – úřadující mistr světa
Libor Podmol (CZE) – čtyřnásobný vícemistr světa, mistr světa 2010, zlatý medailista z X-Games 2013
Petr Pilát (CZE) – účastník Redbull X-Fighters, zápis v Guinessově knize rekordů
Martin Koreň (CZE) – jezdec FMX4Ever, účastník Redbull X-Fighters

David Rinaldo (FRA) – úřadující mistr Evropy a vedoucí jezdec MS
Brice Izzo (FRA) – vítěz závodu v Basileji SWI, bratr vítěze z Liberce 2008
Maikel Melero (ESP) – bronzový účastník Red Bull X-Fighters 2012
Hannes Ackermann (GER) – mistr FMX Německa
Jose Miralles (ESP) – stálice FMX série Night of the Jumps
Rob Adelberg (AUS) – vítěz závodu série Red Bull X-Fighters v USA 2013
Massimo Bianconcini (ITA) – nejstarší závodník startovní listiny NOTJ v Liberci a držitel světového rekordu ve skoku do výšky (Highest Air) z loňského roku

Více informací najdete na www.msfmx.cz a na www.nightofthejumps.com

Program akce:

17:15 - 18:30 hod - Pit párty (setkání s jezdci a prohlídka depa motocyklů) - vstup P
18:00 hod - otevření haly
19:00 hod - zahájení závodního večera
19:15 hod - Kvalifikace Mistrovství světa ve Freestyle MX
20:00 hod - BMX Show 
20:15 hod - Race & Style (vyřazovací závod Freestyle MX na čas)
20:45 hod - Přestávka 30 minut
21:15 hod - Maxxis Highest Air (soutěž Freestyle MX ve skoku do výšky)
21:45 hod - BMX Show 
22:00 hod - Finále Mistrovství světa ve Freestyle MX
22:30 hod - Autogramiáda jezdců (v prostorách informačního pultu u vstupu do haly)
23.00 hod - Finlandia, RedBull After Party v Music clubu Ďábelská huť

Tisková zpráva

Štítky Liberec, mistrovství světa, Tipsport, Freestyle Motocross, Česko, Libor Podmol, skok do výšky, USA, Red Bull, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový šampionát ve freestyle motocrossu míří do Liberce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.