Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Tomáš Pfajfr: Chceme napodobit výsledek z Hořovic

Napodobit výsledek z prvního závodu sezony a poprat se o nejvyšší příčky ve třídě A5. Takový je cíl modřicko-jablonecké posádky, která se svým modrým BMW M3 vyrazila vstříc šedesáti kilometrům litoměřické 5. Rallye České Středohoří. Právě v okolí pětadvacetitisícového města pokračuje tento víkend Českomoravský pohár rallye.

Na sobotní start by se mělo postavit bezmála devět desítek posádek. „Startovní listina je opět pestrá. Pro nás budou velkou konkurencí kluci z Polska, kteří jedou s podobnými vozy,“ popsal jablonecký spolujezdec Tomáš Pfajfr. Právě on opět usedne na horké sedadlo spolujezdce vedle zkušeného Jana Vonky.

„V prvním závodě se nám podařilo vyhrát svou třídu a celkově skončit na desátém místě. Rádi bychom podobný výsledek napodobili i teď," řekl spolujezdec a doplnil: „Vypadá to, že by o víkendu mohlo sprchnout, což by umazalo rozdíly v technice.“

Pořadatelé tentokrát nevyšli plně z loňského ročníku, kdy se v okolí Litoměřic soutěžilo na podzim a ve dvoudenním formátu. V pátek v podvečer se tentokrát uskuteční pouze slavnostní start z Mírového náměstí v Litoměřicích a v sobotu je pro posádky připraveno celkem devět rychlostních zkoušek na třech úsecích. Servisní zóna, stejně tak přejímky a další s rally spojené věci jsou umístěny v areálu Auto muzea v Terezíně. Celkem na posádky čeká 59,1 kilometrů ostré jízdy a užijí se i v českých podmínkách stále poměrně málo vídané šotoliny.

Štítky rallye, Hořovice, BMW M3, České středohoří, Polsko, Jan Vonka, Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Pfajfr: Chceme napodobit výsledek z Hořovic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.