Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dakar odstartoval. Pabiška i Veselý zatím bez větších problémů

Další ročník legendární Rally Dakar odstartoval i s dvojicí libereckých motocyklistů, kteří se v neděli vydali ukrajovat první kilometry z celkových devíti tisíc. Na nedělních 180 kilometrech se David Pabiška vešel do první čtyřicítky a Jan Veselý do první stovky.

První etapa nenechala ještě kompletní startovní pole dospat. David Pabiška se vydal na trať už ve čtyři hodiny ráno tamějšího času. Více než 600 přejezdových a téměř 200 měřených kilometrů bylo ideální příležitostí na otestování fyzičky a techniky. Úvodní úsek nabídl nováčkům i zkušeným matadorům možnost vyrovnat se s náročnými kamennými úseky i se skoky přes horizonty.

Pabiška se prokousal na 34. místo

Už do prvního soutěžního dne vkročil velmi rychle David Pabiška. Od prvního mezičasu se držel v první čtyřicítce. Se šestnáctiminutovou ztrátou na nejrychlejšího Barredu to stačilo na čtyřiatřicáté místo po prvním dni.

Pro umístění v první stovce si od začátku etapy jel také Jan Veselý. Se svou Yamahou v barvách Bonver Dakar Projektu se od prvních kilometrů prokousával pořadím a ze 107. pozice po prvním mezičase se posunul až na konečné 87. místo.

Sporotvní ředitel Dakaru: Zvýšili jsme úroveň náročnosti

Rally Dakar 2014 odstartoval v neděli v argentinském městě Rosario, kde mimochodem hrával slavný fotbalista Diego Maradona. Cíl je naplánován na 18. ledna do chilského Valparaisa.

„Ve srovnání s loňskou trasou jsme každý den přidali v průměru padesát kilometrů a zvýšili jsme úroveň náročnosti o jeden až dva stupně, což pocítí každý. Závodníky v kategoriích motocyklů a quadů navíc čekají dvě nově připravené maratonské etapy, takže se budou muset ještě více soustředit na to, aby jejich stroje byly v dobrém technickém stavu. To je podstatou takového dálkového závodu, jakým je Rally Dakar,“ popsal sportovní ředitel Rally Dakar David Castera.

Další informace a ohlasy obou motocyklistů zjišťujeme.

Štítky Rallye Dakar, David Pabiška, Jan Pavel Veselý, Yamaha, Diego Maradona, Valparaíso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dakar odstartoval. Pabiška i Veselý zatím bez větších problémů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.