Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Sprinter Kolář si doběhl pro zlato a stříbro

Sprinter David Kolář jasně vzkázal, že liberecká atletika má budoucnost. Talentů tu máme dost a David Kolář mezi ně bezpochyby patří. V Praze v hale Otakara Jandery to v polovině února ukázal na Halovém mistrovství ČR dorostenců a juniorů. Vybojoval zlatou a stříbrnou medaili.

Nejlépe si z libereckých atletů vedl právě junior David Kolář, který získal stříbro z běhu na 60 m v čase 6,89 s, když dosáhl stejného času jako vítěz, ale cílová kamera přisoudila vítězství jeho soupeři. V běhu na 200 metrů jasně zvítězil ve skvělém čase 21,71 s, což je o pouhých 0,32 s horší čas než je český rekord, který drží Pavel Maslák. Navíc David bude ještě v juniorské kategorii i příští rok.

Na další cenný kov mohli atleti dosáhnout ve štafetě na 4x 200 m juniorů, ale bohužel na poslední předávce jim upadl štafetový kolík. „Chystá se mistrovství ČR dospělých v hale, kde budou reprezentovat AC Slovan Liberec sprinteři Vojtěch Svoboda na 60 m a 200 m, Radek Povýšil na 200 m a 400 m, David Kolář na 60 m a vytrvalec David Kučera na 3000 m,“ říká Vít Zákoucký z AC Slovan Liberec. Sprinteři Svoboda, Povýšil a Kolář společně s Janem Kučerou absolvují štafetu na 4x200 m, která by měla pomýšlet velmi vysoko, snad i na cenný kov. Další velkou medailovou nadějí by měl být vytrvalec David Kučera v běhu na 3000 m, patřící do české běžecké vytrvalecké špičky.

Napsal Michal Paclt

Štítky sprinter, stříbrná medaile, Česko, Otakar Jandera, Praha, FC Slovan Liberec, Vojtěch Svoboda, Pavel Maslák, Jan Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sprinter Kolář si doběhl pro zlato a stříbro  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.