Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

V zimě ho lákala Sparta, teď chce letenského soupeře porazit

V zimní pauze o něj usilovala pražská Sparta, fotbalista Jan Kopic ale zůstal v Jablonci a se Severočechy teď touží letenského soupeře porazit v sobotním šlágru 20. ligového kola. Čtyřiadvacetiletý záložník bude usilovat o svou vůbec první výhru nad Spartou v nejvyšší soutěži, předchozích šest duelů totiž prohrál.

"Samozřejmě Sparta o mě měla nějaký zájem, ale co proběhlo v novinách, v hlavě to nemám. Hraju v Jablonci, mám tu ještě rok a půl smlouvu, jsem tu spokojený. Do toho zápasu dám 100 procent a jako každý hráč se na Spartu ještě trošku víc vyhecuju," řekl Kopic novinářům.

Severočeši ztrácejí v tabulce na druhou Spartu čtyři body a pokud se chtějí udržet v boji o titul, nesmějí prohrát. "Poslední možnost, jak zaútočit na titul, to asi ještě není. Ale pokud bychom prohráli, byla by to velká komplikace," připustil Kopic.

"Dá se říct, že to bude nejdůležitější zápas sezony. Ale jsou to stejné tři body, jaké jsme mohli získat v Jihlavě. Teď je to speciální, že je to přímý souboj se Spartou. Už aby to tady bylo, moc to chceme zvládnout," doplnil jihlavský odchovanec.

V případě prohry by mohla liga pro Jablonec ztratit náboj, protože na čtvrtou Mladou Boleslav má náskok deseti bodů. "Ale pokud přijde deka, těžko se z ní dostává. Pokud by Boleslav chytla šňůru... Sparta s Plzní by nám hodně odskočili, byl by problém je stíhat," řekl Kopic.

Proti Spartě si zahrál v lize šestkrát a pokaždé s Jabloncem prohrál. "Jen jednou v poháru jsme je porazili, ale v lize jsem proti ní neuhrál ani bod. Proto nechci říkat silná prohlášení, že Spartu budeme z Jablonce hnát. Už se mi to párkrát vymstilo," podotkl s úsměvem.

Jablonci se nedaří ani proti vedoucí Plzni, s níž prohrál oba duely této ligové sezony. "Je pravda, že proti silnějším týmům neuhráváme dlouhodobě moc bodů. Chtěli bychom to zlomit," řekl. "Tyto zápasy rozhodují proměněné šance, kterých nebývá příliš. My jsme s Plzní na podzim tři nedali a pak Plzeň první proměnila. Sparta je stejná, dokáže potrestat první zaváhání. Nejlepší je proti takovým týmům dát z první šance gól," doplnil.

Pravý záložník věří, že by Jablonec mohl využít absencí tří ze čtyř obránců sparťanské základní sestavy. "Je to pro nás určitě výhoda, nebudu říkat, že ne. Nevím, koho dají místo Costy na levý kraj obrany, třeba si neškrtnu. Sparta má široký kádr, každý hráč je kvalitní, ale může to být pro nás výhoda, že se jim obrana rozpadla," podotkl.

Severočechy před zápasem tradičně přijde do kabiny povzbudit šéf klubu a předseda FAČR Miroslav Pelta, který v minulosti dlouho působil na Spartě. "Doufám, že z něj něco kápne," vtipkoval Kopic. "Není ale ani potřeba, vedlejší motivace nepotřebujete v takovém zápase," dodal.

Napsala ČTK

Štítky Jablonec, Jan Kopic, Plzeň, Fotbalová asociace České republiky, Miroslav Pelta, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zimě ho lákala Sparta, teď chce letenského soupeře porazit  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.