Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Vosy zlato neobhájily. Padly ve finále

Čtvrtý ročník Termit cupu mají za sebou liberecké hokejbalové Vosy. A podruhé za sebou se probojovaly do finále. Tentokrát ale nestačily na soupeře z Mladé Boleslavi. Přesto jsou Liberečtí spokojeni.

 

V sobotu 15. června vyjížděl tým Azyl Vosy Liberec na pravidelný hokejbalový turnaj v Doksech. Turnaj měl letos již čtvrtý ročník a tým Vos do něho nastupoval jako loňský vítěz. "V plánu máme vítězství na turnaji samozřejmě obhájit." Poznamenal před turnajem Petr Zuch, kapitán týmu.

Turnaj startoval v osm hodin ráno a finálový duel byl naplánován na šestou večer. Na turnaj bylo přihlášeno osm mužstev, avšak při zahájení jeden tým nedorazil a tak se systém turnaje hrál na zápasy ve dvou skupinách a pak systém play-off pro první 2 týmy z každé skupiny a systém play-out mezi posledními třemi. Vosy nastoupily do prvního zápasu proti Killers Litoměřice a konečné skóre ukazovalo vítězství Vos 3:1.

Dalším týmem, který se v rámci zápasů ve skupině postavil proti vosám, byl tým Děčínská Divize, složený z hráčů děčínské hokejbalové ligy. Azyl Vosy začaly velikým náporem a za stavu 5:0 již bylo skoro rozhodnuto, ale soupeř předvedl svoji vůli a snížil na 6:4, to ale bylo z jeho strany vše, a tak vítězem skupiny byly Vosy a čekaly, jak dopadne konečné pořadí ve druhé skupině. Tu ovládli hráči týmu Reál Tetřev Mladá Boleslav. Tím byly jasně dány semifinálové dvojice. Azyl Vosy Liberec proti domácím HBC Termiti Doksy a Reál Tetřev Mladá Boleslav proti Killers Litoměřice.

Zápas Vos proti Termitům začal opatrně a dlouho se čekalo na první branku, Vosy se díky dvěma trefám dostaly do vedení, ale náskok neudržely a tak za nerozhodného stavu přišly o postup do finále na řadu nájezdy. Stejně jako loňský ročník i letos Liberečtí dokázali díky proměněným nájezdům Zdeňka Karpíška a Františka Čajkoviče strhnout vedení a to už jen podtrhl brankář Petr Kudláček, který ze samostatných nájezdů inkasoval pouze jednou. "Je to perfektní, loni jsme do finále postupovali přes stejného soupeře a také na samostatné nájezdy. Asi máme lepší nervy, když se to opět opakuje." neskrýval radost z postupu brankář Petr Kudláček.

Druhý semifinálový duel dopadl jednoznačně výsledkem 5:0 pro Mladou Boleslav a tak finále slibovalo zápas celý den neporažených Azyl Vosy Liberec a Reál Tetřev Mladá Boleslav. Zápas začal podle plánu v 18:00 a zkušené mužstvo z Mladé Boleslavi s několika ostřílenými hokejbalovými profesionály zatlačilo první půli Vosy do obranné třetiny a nebezpečně před jejich brankou zatápělo. Po chvíli tak Mladá Boleslav vedla 2:0, po polovině zápasu se ale tým Vos zvedl a dokázal srovnat na 2:2. Ovšem zkušenosti soupeře čtyři minuty před koncem zápasu vyústili ve vedoucí branku, na kterou už hráči týmu Azyl Vosy nedokázali najít odpověď. A tak ač byli ve finále, obhájit loňské prvenství se jim nepodařilo. Nicméně se jako první tým na tomto turnaji dokázali dvakrát po sobě probojovat do finále. "Je to škoda, že se nám to nepodařilo, ale prohrát 2:3 s tak zkušeným soupeřem, není vůbec žádná ostuda." Konstatoval za Vosy hráč Radek Moťka.
Konečné pořadí:

1. Reál Tetřev Mladá Boleslav
2. Azyl Vosy Liberec
3. HBC Termiti Doksy
4. Killers Litoměřice
5. Hálek tým Děčín
6. Děčínská Divize
7. Šneci Jablonné v Podještědí
8. Depot Dobětice (nenastoupili do turnaje)

Azyl Vosy: Petr Kudláček - Josef Krejčí, Zdeněk Karpíšek, Martin Svatuška, František Čajkovič - Petr Zuch, David Kriegler, Vlastimil Brožek, Radek Moťka, Jan Marek, Tomáš Vlček

Štítky vosy, azyl, liberec, finále, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, HC Stadion Litoměřice, Jan Marek, Josef Krejčí, Tomáš Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vosy zlato neobhájily. Padly ve finále  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.