Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Libereckém kraji je poprvé víc než 1000 případů covidu-19

Počet aktivních potvrzených případů onemocnění covid-19 v Libereckém kraji je 1046. Více než 1000 jich je v kraji poprvé od počátku pandemie, nárůst za poslední týden je o 80 procent, vyplývá z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci. Za aktivní případy hygienici považují nejen nemocné, ale i takzvané bezpříznakové, kteří měli pozitivní test na koronavirus. Před týdnem bylo v kraji 583 aktivních případů.

Nejhůře je na tom v kraji Liberecko, na které připadá skoro 60 procent aktivních případů v kraji. V přepočtu na 100.000 obyvatel je na Liberecku za posledních sedm dnů skoro 175 případů, hůře je na tom z tohoto pohledu jen Praha.

Na základě rozhodnutí hygieniků zahájí příští týden liberecká univerzita akademický rok distanční výukou. Studenti budou moci do školy chodit jen v malých skupinách do laboratoří a ateliérů, na konzultace nebo do knihovny. Žádné další nařízení jen pro Liberecko zatím přijaté nebylo.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví od prvního odhaleného případu v březnu testy odhalily koronavirus u 1811 lidí z Libereckého kraje, z toho za poslední týden jich bylo rekordních 585. Počet vyléčených za poslední týden stoupl o 97 na 614 a počet zemřelých v souvislosti s koronavirem zůstal na sedmi. Šlo o seniory, kteří měli jiná závažná onemocnění.

Nadále platí, že v republikovém měřítku méně nakažených v absolutním počtu od počátku pandemie než Liberecký kraj má pouze Karlovarský kraj. V přepočtu na 100.000 obyvatel jsou na tom lépe tři kraje, v Libereckém je na 100.000 obyvatel 408 pozitivně testovaných lidí od prvního zjištěného případu.

V kraji stejně jako v dalších částech republiky musí mít od čtvrtka restaurace a bary zavřeno od 22:00 do 06:00. Omezen je také počet diváků na venkovních sportovních a kulturních akcích na 2000, na vnitřních na 1000 sedících lidí, pokud jde o akce s více sektory. Venkovní akce na stání se mohou konat pouze do účasti 50 osob, nadále platí zákaz vnitřních akcí na stání pro více než deset lidí. Výjimkou jsou schůze ústavních orgánů, soudů, výstavy nebo trhy a veletrhy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, nemoc, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Liberec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji je poprvé víc než 1000 případů covidu-19  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.