Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chceme vrátit sociální demokracii do zastupitelstva, říká lídr liberecké ČSSD Ivan Hrbek

Liberecká sociální demokracie neprožívá dobré období. Vypadla z krajského i městského zastupitelstva. Nyní se v podzimních volbách do toho městského chce vrátit. Do voleb ČSSD povede nový lídr Ivan Hrbek. S čím chce uspět? Liberecká Drbna přináší sérii profilů volebních lídrů.

S čím jdete do voleb?
Chceme vrátit sociální demokracii do zastupitelstva města. Jsme tradiční zavedená politická strana, ve svých řadách máme mnoho kvalitních osobností se zkušenostmi z politického života a řízením na všech úrovních. Máme program pro lidi, kteří jsou současnou dobou ohroženi a mají obavy, co bude dál, na podzim a příští rok, v dobách Covidu, probíhající války na Ukrajině a zdražování. Poučili jsme se z vlastních chyb.

Co chybí Liberci?
Liberec má kvůli svým dluhům nedostatek finančních prostředků nejen na dynamický rozvoj, ale i běžné opravy. Došlo zde k nakupení celé řady problémů,  od dopravy, včetně parkování a špatného stavu komunikací, dosloužil bazén a v tomto výčtu mohl bych pokračovat. Pravicové strany zprivatizovaly vše, co se dalo, mimo jiné byty, teplárnu a dnes se nám tato rozhodnutí z 90. let vrací hořce zpět.

Ivan Hrbek je dlouholetým členem sociální demokracie. Je učitelem na liberecké ZŠ Kaplického.

Nevidíme od vládnoucí koalice v Liberci dlouhodobou vizi a hlavně termíny, kdy bude naše město konečně opraveno a vše bude fungovat tak, aby se nám a našim dětem tady dobře žilo.

Jak problémy města řešit?
Letos a příští rok bude nezbytné udržet město v chodu, při zdražování téměř všeho se zvýší náklady na hromadnou dopravu, pro školy a další organizace spadající pod město. Lidem, kteří již dnes žijí od výplaty k výplatě a důchodce, chceme jako sociální demokraté pomoci, abychom společně tuto dobu zvládli a lidé se stále více nepropadali do chudoby. Nesmí dojít k navýšení jízdného, nájemného, ceny obědů ve školách, je třeba zajistit vytápění v zimě z centrálního zásobování.

Změníme priority kam putují peníze z rozpočtu města tak, aby zásadní služby nadále fungovaly. Omezíme výdaje na zbytné věci, obrazně řečeno na kolotoče a pláže před radnicí teď doba není.

V našem programu chceme také více zeleně a malých vodních ploch pro vybetonovaný Liberec.

Jak byste zhodnotil poslední čtyři roky v Liberci?
Kritika dosluhujícího vedení města by byla jen laciným gestem, hodnocení bude na občanech ve volbách.  Sociální demokraté myslí na budoucnost, řadu věcí chceme dělat prostě jinak. Musí fungovat spravedlnost a solidarita mezi lidmi v současných těžkých dobách.

Od některých politiků slyšíme často jen populistické líbivé fráze, my chceme tvrdě pracovat a nebojíme se říkat lidem pravdu, jak na tom Liberec vlastně je.

Jakou chystáte kampaň? Kolik bude stát?
Naše kampaň bude velmi skromná, především na sociálních sítích a mezi lidmi. Řádově půjde o několik desítek tisíc korun, na víc prostě nemáme a především nepovažujeme za vhodné utrácet za reklamu v těžkých dobách pro naši zemi. Milióny za kampaně jiných stran by se dnes hodily Liberci jinde.

Můžete představit vaši kandidátku?
ČSSD v Liberci byla schopná podat kompletní kandidátku pod svou značkou, za kterou se vůbec nestydíme. Jsou na ní slušní a zkušení lidé. Dostal jsem důvěru být v čele a velmi si toho vážím. Záda mi na druhém místě kryje oblíbený lékař, šéf liberecké urologie MUDr. Mečl. Ten má mnoho zkušeností jako bývalý zastupitel  města i Libereckého kraje. Cíl máme jediný, získat zpět důvěru občanů, vrátit se do zastupitelstva a prosazovat náš program. Pravici a nesystémové strany je nutné politicky vyvážit, protože jen tak budou mít zastání občané, kteří jsou ohroženi velkými problémy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Liberecké Drbny, ČSSD

Štítky volby, rozhovor, lídr, ČSSD, Ivan Hrbek, sociální demokracie, Liberec, Drbna.cz, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme vrátit sociální demokracii do zastupitelstva, říká lídr liberecké ČSSD Ivan Hrbek  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.