Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Již v pondělí se můžete zúčastnit unikátní liberecké předvolební dvojdebaty

PR článek

V Liberci se v pondělí 19. září koná unikátní předvolební dvojdebata kandidátů na pozici primátora/ky a senátora/ky za Liberecký kraj. Účastníci budou mít tak ojedinělou možnost potkat tyto osobnosti na společném setkání v kině Varšava od 18:30.

Letošní komunální volby v Libereckém kraji doprovázejí také volby senátní, které ale neprávem stojí trochu na okraji zájmu. V roce 2016 byla volební účast v druhém kole pouhých 18 %. Přestože je Liberec páté nejlidnatější město v České republice, dosud nemělo svou předvolební debatu s kandidáty do Senátu. Toho si všimli organizátoři akce Daniel Nevařil, Zuzana Pechová a Milan Starec.

„Zamýšleli jsme se nad důvody, proč je funkce senátora - tak důležitá i vážená - pro nás občany tak málo atraktivní, že nám nestojí zato k volbám přijít v důstojném počtu. Věřím, že jedním z klíčových problémů je, že kandidáty neznáme, tudíž se s nimi těžko identifikujeme, a proto je pak motivace jít volit minimální,” říká Starec.

Setkání má za cíl tuto situaci změnit. „V naší debatě budeme chtít od kandidátů slyšet jejich vize na dlouhodobé směřování města, jakým ho chceme mít za 20 - 30 let a jakými kroky toho můžeme dosáhnout,” říká Nevařil.  

Kandidáti do Senátu Parlamentu ČR budou debatovat od 18:30 do 19:30. Svoji účast potvrdili: Michael Canov (Starostové pro Liberecký kraj), Svatopluk Holata (SPD) a Radka Loučková-Kotasová (ANO 2011).

Po nich se představí kandidáti na primátora města Liberec: Jaromír Baxa (Liberec otevřený lidem), Svatopluk Holata (SPD), Jan Hruška (Česká pirátská strana), Šárka Prachařová (ANO 2011), Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK s TOP 09 a KDU-ČSL) a Petr Židek (ODS společně se Sportovci).

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky předvolební debata, kino Varšava, primátor, senát, Liberecký kraj, Liberec, Varšava, Senát Parlamentu ČR, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, ANO 2011, Svoboda a přímá demokracie, Česko, Facebook, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již v pondělí se můžete zúčastnit unikátní liberecké předvolební dvojdebaty  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.