Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Kunratickou se vrátila autobusová zastávka, funguje od dnešního dne

Na novou silnici mezi Jabloncem na Nisou a Libercem se vrátila autobusová zastávka Nad Lukášovem. Autobusy zde ale budou jezdit pouze v pracovní dny.

Po dvou letech je obnovena autobusová doprava na zastávce Kunratice, Nad Lukášovem. Provoz byl zahájen právě dnes. „Dříve to bohužel z důvodu probíhajících stavebních prací nebylo možné,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Marek Pieter.

Část spojů bude ale fungovat pouze na základě poptávky. Pravidelně tam budou ve všední den projíždět ráno čtyři spoje směr Liberec a jeden v pozdních večerních hodinách. Další tři autobusy tímto směrem budou jezdit pouze poptávkově.

Do Jablonce pak budou napevno jezdit dva spoje, ráno a večer. Šest dalších spojů bude opět jezdit jen v poptávkovém režimu. „Navíc o tuto zastávku bude prodloužena trasa jablonecké linky číslo 112. To se týká dvou spojů v každém směru, vždy ráno a večer,“ dodal Pieter.

Autobusová doprava bude tímto místem projíždět pouze ve všední dny, o víkendu doprava zajištěna nebude. Do budoucna se jízdní řády týkající se této zastávky mohou ještě upravit. Kraj nyní bude sledovat, jak jsou jednotlivé spoje využívány.

Foto Město Liberec

Štítky zastávka, Nad Lukášovem, spoje, autobus, doprava, MHD, Liberec, Jablonec, Marek Pieter, Lužická Nisa, Kunratice, autobusová zastávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kunratickou se vrátila autobusová zastávka, funguje od dnešního dne  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.