Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Liberecký kraj vstoupí do Asociace měst pro cyklisty, zlepšit by se měly stezky i opatření

Již tři kraje v republice jsou součástí Asociace měst pro cyklisty. Nově se k nim přidá i kraj liberecký. Členství by mělo zlepšit stav cyklostezek i legislativu.

Rada kraje schválila vstup do Asociace město pro cyklisty. „Společně se vstupem do asociace doufáme v posílení cyklistiky, zlepšení propagace, i zkvalitnění koordinace cyklistiky s dalšími druhy dopravy,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter.

Být součástí této asociace umožní Libereckému kraji zlepšit například úroveň cyklostezek i jejich počet. „Rádi bychom se zaměřili zejména na úseky mezi jednotlivými obcemi, které bývají často opomíjené,“ komentoval hejtman Martin Půta. Za členství zaplatí ročně kraj 30 tisíc korun, za které záskají jeden hlas při rozhodování. 

V asociaci mají jednotliví členové možnost pokládat náměty na různá témata, mezi nimi například návrhy na legislativní změny nebo bezpečnostní opatření. Vstup do této organizace bude platný po shválení zastupitelstvem.

Foto pixabay.com

Štítky cyklisté, asociace, Asociace měst pro cyklisty, kraj, Liberecký kraj, cyklista, Marek Pieter, Martin Půta

Liberecký kraj vstoupí do Asociace měst pro cyklisty, zlepšit by se měly stezky i opatření  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.