Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

V boji proti nádorovým onemocněním pomůže nová Regionální onkologická skupina

Liberecký kraj chce zefektivnit péči o onkologické pacienty a rozhodl se proto ustanovit Regionální onkologickou skupinu, která sjednotí onkologickou léčbu v nemocnicích.

Cílem skupiny bude zajistit komplexní péči na nejvyšší úrovni. „Regionální onkologická skupina naváže na krajské odborníky, kteří pomáhají zlepšovat regionální péči od minulého roku,“ uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. Nová skupina propojí nejen páteřní nemocnice v Libereckém kraji, ale velkou úlohu bude mít i Komplexní onkologické centrum liberecké nemocnice.

„Cílem skupiny je tedy využívat veškeré dostupné informace i zkušenosti a zajistit vysoce specializovanou léčbu nádorových onemocnění,“ dodal Sobotka. Spolupráci nemocnic vítá i hejtman Martin Půta, podle kterého je dobře, že zdravotnická pracoviště budou spolupracovat v zásadních medicínských oborech.

Nemocnice se do skupiny zapojí na základě smlouvy, která zaručuje, že se na pracovišti nacházejí adekvátně vyškolení pracovníci.

Foto pixabay.com

Štítky onkologie, skupina, rakovina, léčba, lékaři, Liberecký kraj, nemocnice, Přemysl Sobotka, Krajská nemocnice Liberec, Martin Půta

V boji proti nádorovým onemocněním pomůže nová Regionální onkologická skupina  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.