Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Silnice v kraji se dočkají oprav za 900 milionů, dojde na Oldřichov, Černou Studnici i Zákupy

Opravy silnic jsou každoroční záležitostí. Letos do nich chce kraj investovat přes 350 milionů korun. Se státními a evropskými dotacemi se pak finální částka dokonce ztrojnásobí. Nového povrchu by se tak měl dočkat nejeden úsek.

Opravy se dočká silnice na Jablonecku vedoucí z Dolní Černé Studnice k sáňkařské dráze. Povrch této komunikace je opravdu kritický a rekonstrukci si zaslouží. Obdobně na tom je i komunikace třetí třídy mezi městem Zákupy a Brništěm. „Další rekonstrukce plánujeme například v Záskalí, kde chceme kompletně opravit most nebo v Oldřichově v Hájích, kde dojde k humanizaci vozovky,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Na hlavním průtahu mezi Oldřichovem a Raspenavou vybuduje kraj úplně novou dešťovou kanalizaci a odvodní komunikaci. Výměny se dočkají i propustky. Tato rekonstrukce bude krajskou kasu stát 165,5 milionu korun. Na rekonstrukci se bude podílet i samotný Oldřichov. „Obec zaplatí přibližně třicet milionů korun na výstavbu chodníků podél silnice. Stavba by měla být dokončena v příštím roce,“ dodal hejtman.

Těmito rekonstrukcemi ale kraj nekončí. Díky evropským dotacím se oprav dočká mimo jiné silnice v úseku mezi Mimoní a Ralskem, Českou Lípou a Dobranovem nebo trasa z Doks do Dubé.

Foto ŘSD

Štítky silnice, opravy, kraj, investice, dotace, Zákupy, rekonstrukce, Černá studnice, Martin Půta, okres Jablonec nad Nisou, Brniště, Dolní Černá Studnice, Záskalí, Oldřichov v Hájích

Silnice v kraji se dočkají oprav za 900 milionů, dojde na Oldřichov, Černou Studnici i Zákupy  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.