Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Roprachticích i Českém Dubu se mohou těšit na nový povrch silnice, jestli tedy budou peníze

Opravených vozovek by se měli dočkat řidiči například v Mříčné nebo v Chuchelně. Kraj již schválil zahájení výběrových řízení na práce, jejichž hodnota dosahuje téměř ke sto milionům korun.

Liberecký kraj nyní v doufá ve finanční podporu od státu. „Usilujeme o získání dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, ze kterého loni kraj čerpal 178 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Půta. Podle něj z krajského rozpočtu není možné financovat všechny opravy silnic. „V nejhorším případě zakázky zrušíme,“ dodal Půta.

Pokud se podaří získat finance ze Státního fondu i Integrovaného regionálního operačního systému, nové silnice se dočkají například v obci Mříčná na Semilsku. Zde je v plánu oprava úseku v délce dva kilometry. Rekonstrukce zahrnuje i opravu dvou mostů a pěti zdí. „Předpokládáme, že práce by mohly trvat dvě stavební sezóny a náklady se pohybují okolo 35 milionů korun,“ komentoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Další velmi nákladná oprava je plánována v obci Roprachtice. Zde by se měly opravit přibližně tři kilometry vozovky za více než 30 milionů korun. Mimo těchto zmíněných míst plánuje Liberecký kraj zrekonstruovat i silnice například v Českém Dubu, V Mlýnech u obce Prysk nebo úsek mezi Hrabačovem a Křížlicemi.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, oprava, Liberecký kraj, Roprachtice, Chuchelna, Mříčná, Český Dub, Martin Půta, Státní fond dopravní infrastruktury, Jan Sviták

V Roprachticích i Českém Dubu se mohou těšit na nový povrch silnice, jestli tedy budou peníze  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.