Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budování cyklostezek pokračuje. Brzy bude kompletně propojený Liberec s Hrádkem

V Libereckém kraji se přes rok opravují a staví komunikace a vedle nich se budují i cyklostezky. Aktuálně se pracuje například na posledním úseku stezky, která propojí Liberec a Hrádek nad Nisou.

Konkrétně se jedná o úsek mezi Chotyní a Bílým Kostelem u lokality U Hrabarů. „Cyklotrasa v této lokalitě vznikne po úbočí skalního masívu nad vodní elektrárnou U Hrabarů,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták. Ten také přiznal, že výstavbu poněkud komplikují majetkoprávní vztahy a obtížný terén.

Vedle této cyklostezky dokončuje kraj i přípravu části cyklostezky sv. Zdislava, která povede mezi Svorem a Cvikovem. „Tato novostavba povede podél státní silnice první třídy číslo 13,“ sdělil hejtman Martin Půta. Tento úsek by se mohl začít stavět příští rok. Na podzim chce kraj požádat o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Nová cyklostezka vznikne například i mezi Kunraticemi u Cvikova a Drnovcem, mezi Hnanicemi a Borkem nebo i mezi Příšovicemi a Přepeřemi. Letos investuje Liberecký kraj do rozvoje cyklistické dopravy a přípravy plánovaných cyklostezek přes 13 milionů korun. Zároveň by se některé stávající cyklostezky měly dočkat oprav.

Foto pixabay.com

Štítky cyklostezky, cyklistika, Liberecký kraj, cyklostezka, Liberec, Hrádek nad Nisou, Jan Sviták, Martin Půta, Státní fond dopravní infrastruktury, Zdislava, Svor, Cvikov

Budování cyklostezek pokračuje. Brzy bude kompletně propojený Liberec s Hrádkem  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.