Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Policisté pátrali po převážených migrantech, zkontrolovali více než stovku vozidel

Během měsíce srpna se uskutečnila akce s názvem MIGRANT 1/19, která měla odhalit případné nelegální převážení cizinců. Do kontroly vozidel se zapojila cizinecká i dopravní policie.

Vzhledem k charakteru akce se policisté zaměřovali zejména na dodávková, užitková vozidla a náklaďáky. „Během akce zkontrolovali policisté 113 občanů ČR a 65 cizinců,“ sdělila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Při kontrole automobilů využili policisté speciální přístroj HEART-BEAT. Ten by odhalil případné ukryté osoby.

Ani u jednoho z více než 100 vozidel nezaznamenaly hlídky nelegální přepravu osob. Přesto ale došlo na ukládání pokut. „Dva přestupky se týkaly porušení povinnosti v souvislosti s pobytem cizinců,“ komentovala Šrýtrová. V obou případech byla uložena pokuta ve výši 1000 korun. 

Vedle toho objevili policisté celkem sedm přestupků týkající se dopravy. I zde padly pokuty v celkové výši 2 400 korun. „Jeden přestupek byl oznámen na příslušný úřad. Policisté také zaznamenali jeden přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnila mluvčí. Policie zároveň upozorňuje, že podobné akce budou probíhat i do budoucna.

 

Foto PČR

Štítky migranti, kontrola, policie, Česko

FOTO, VIDEO: Policisté pátrali po převážených migrantech, zkontrolovali více než stovku vozidel  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.